To je to što me zanima!

Nestali zaštitar G. Safić opljačkan je već tri puta?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
ZAGREB: Na Meštrovićevu trgu u Zapruđu nestao je zaštitarski kombi Sokol-Marića. Policija je kombi našla na Sajmišnoj cesti, ali zaštitaru ni traga...
Vidi originalni članak

Prema posljednjim informacijama iz izvora bliskih istrazi, policija osnovano sumnja da je nestali zaštitar Goran Safić (28) organizator vlastite "otmice". Tijekom krim-obrade kriminalisti su, nakon prikupljenih informacija, poprilično sigurni da je, po svemu sudeći, zaštitar Sokol Marića bio u dogovoru sa zasad nepoznatim muškarcem. Na takav scenariji pomišljaju i njegovi kolege zaštitari koji su na stranici http://hr-zastitari.bloger.hr/ naveli kako je njihov kolega Safić već tri puta opljačkan. Na blogu stoji da "otkad je Goran Safić počeo raditi u Sokol Mariću njegovu su blindu opljačkali tri puta - Pevec na Žitnjaku, Zagrebačka banka na Ravnicama gdje su i teklići i pratitelj koji su opljačkali bile žene, a ovo je treći put..."

PLJAČKAŠ NEOMETANO UŠAO U BLINDIRANO VOZILO
Naime, kad su dvojica Safićevih kolega u srijedu odnijela u Zabu vreće s novcem, nepoznati je muškarac neometano ušao u blindirano vozilo. Bez ikakve je prisile vozač Goran Safić s kompanjonom pobjegao, potvrdili su policiji svjedoci. Za sada se ne zna koliko je novca bilo u kombiju, jer su tijekom jutra zaštitari u neke banke novac donijeli, a iz nekih ga iznijeli. No svakako nije riječ o malom iznosu. 
Na parkiralištu na Meštrovićevom trgu jutros oko 8.30 sati u Zapruđu nestao je kombi Sokol-Marića s novcem. U kombiju je bio i jedan zaštitar. Kombi su pronašli na Sajmišnoj cesti kraj Getroa, ali zaštitaru ni traga.  Zaštitari su jutros dostavljali novac u Zagrebačku banku.  Dvojica zaštitara su izašli iz kombija, a vozač je ostao unutra i tada je kombi nestao. Policija je popodne objavila sliku zaštitara Gorana Safića i moli građane da se jave policiji ako su ga vidjeli kako bi razjasnio njegov nestanak.   
Safić je, inače, policiji poznat od ranije jer je već bio osumnjičen za jednu pljačku.
U Sokol Mariću nisu željeli razgovarati s novinarima. Nisu željeli komentirati sumnju da ih je izigrao i opljačkao njihov djelatnik Goran Safić.

ZAŠTITARI SOKOL MARIĆA NA METI PLJAČKAŠA
Iako su zaštitari u posljednoj velikoj pljački u prosincu prošle godine "sredili" razbojnike, oružanim napadima na vozila s novcem nikada kraja. Nedavni pokušaj prepada na kombi Sokol Marića završio je tragično. Dva naoružana maskirana pljačkaša zapucala su na zaštitare ispred Getroa u zagrebačkim Sesvetama, a ovi su uzvratili. Jednog su ubili, drugog ranili, a treći, koji je čekao u automobilu,  uspio je pobjeći. Nekoliko mjeseci ranije, u kolovozu, nepoznati je muškarac nakon završetka rada trgovačkog centra Billa ostao u prodajnom prostoru te s leđa prišao zaštitaru, uperio u njega pištolj i s njim ušao u prostoriju u kojoj su zaposlenice radile obračun. Djelatnike Sokol Marića napali su i u studenom i u prosincu 2006. godine. Ispred trgovačkog centra Billa orobili su blindirano vozilo, a ispred City centra One pucali su na kombi s novcem. U Rijeci su također u prosincu 2004. godine tri napadača opljačkala kombi Sokol Marića koji je prevozio dnevni utržak Kauflanda i Getroa.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • smarice5 24.01.2008.

    Tko sve ne radi u Sokol Mariću,naravno osim poštenih?A i gazda je takav...

  • G-force 24.01.2008.

    Mozda kad ga orobe 24-ti put dobije otkaz ili duplericu u ovim novinama...nek u trafici radi.

  • manitou 24.01.2008.

    ...sad njih dva negdje u hladu...kompa, da brojimo il\' ćemo čekat vijetsti? :):):)

Komentiraj...
Vidi sve komentare