To je to što me zanima!

Nestao dječak (6) koji je jedini preživio pad žičare u Italiji: 'Oteo ga je djed, odveo u Izrael'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nismo oteli Eitana i nećemo koristiti tu riječ. Eitana smo vratili kući. Morali smo to učiniti nakon što nismo dobili nikakve informacije o njegovom zdravstvenom ili psihičkom stanju - rekla je tetka preživjelog dječaka
Vidi originalni članak

Nakon nezapamćene tragedije koja se dogodila u svibnju u Italiji prilikom pada žičare 14 ljudi je poginulo, a samo je jedan dječak preživio. 

DOKTORI SE SLOMILI Dječak koji je preživio pad žičare probudio se iz kome i zavapio: 'Gdje su mama i tata?'

Naime, kabina žičare koja povezuje talijansko jezero Maggiore s obližnjim alpskim vrhom pala je s visine od dvadeset metara.

Pokrenuta je istraga zbog "otmice" jednog preživjelog 6-godišnjaka kojeg je djed odveo u Izrael protivno željama ostalih članova obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dječak ima rodbinu i u Italiji, kao i u Izraelu. Trenutno se odigrava bitka za njegovo skrbništvo piše The Guardian. 

U padu žičare ostao je bez roditelja i brata (2).  On je prije "otmice" živio u Italiji s tetkom, koja je skrbništvo nad djetetom dobila nakon što je u lipnju otpušteno iz bolnice. S druge strane, tetka koja živi u Izraelu tvrdi da je dijete držano kao talac te je u kolovozu započela proces posvojenja.

POGINULO JE 14 LJUDI Ovo je posljednja fotka dječaka koji je preživio žičaru smrti, u bolnici pitao: 'Gdje je mama?'

- Nismo oteli Eitana i nećemo koristiti tu riječ. Eitana smo vratili kući. Morali smo to učiniti nakon što nismo dobili nikakve informacije o njegovom zdravstvenom ili psihičkom stanju. Da sudac nije zakazao sastanke, ne bismo ga vidjeli - rekla je.

Dogovor je bio da djed vrati dječaka do 18:30, a nakon što se to nije dogodilo – pozvana je policija, koja je otkrila da je dječak privatnim avionom odveden u Izrael.

- Eitan se vratio kući - komentirao je djed.

- Ta je informacija uznemirujuća i izaziva veliku zabrinutost. Dječak je otet iz obitelji s kojom je odrastao i od liječnika koji još uvijek liječe njegovu traumu - rekao je odvjetnik talijanske strane obitelji.

 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • JusticeLeague 13.09.2021.

    dijete ima izraelsku putovnicu, neka odrasta u zemlji svojeg porijekla....to je ipak ispravno !

  • JusticeLeague 13.09.2021.

    Dijete je odraslo u Izraelu, on je čitav život tamo živio, u Italiju je došao na odmor...sad da još i živi u državi u kojoj mu je nemarom čitava obitelj ubijena ??? Neka su ga vratili doma - dijete ima pravo vratiti se onom životu koji je poznavao....a ne tetki koju do prije nesreće u životu nije vidio dvaput !

  • Prdac_1 13.09.2021.

    Onaj tko pozna dobro ITA zna da to nije neka novost, takvih situacija ima na preteke u mješovitim brakovima, di ako je jedan od roditelja iz bliskog istoka ili slicno pri raspadu veze ta grana obitelji si prisvaja pravo na djete… pa onda krecu njesra… njooooooki

Komentiraj...
Vidi sve komentare