To je to što me zanima!

'Nešto je pucketalo i pojavila se golema rupa kraj moje kuće!'

JEDNA ZA DRUGOM U selu Mečenčani između Petrinje i Kostajnice nakon potresa počele su se pojavljvati rupetine
Vidi originalni članak

Nekoliko dana prije potresa primijetio sam dvije male rupe kraj zgrade. Nakon potresa počele su se širiti i na kraju spojile. Zbog tog su nas iselili iz našeg doma, rekao nam je Nenad Tomašević iz sela Mečenčani, koje se nalazi na pola puta između Petrinje i Hrvatske Kostajnice.

Zatekli smo ga nedaleko od samog otvora koji je dubok najmanje četiri, a dug 10 metara. Policija je područje morala ograditi trakama, no problem je što su se nakon potresa otvorile nove rupe u zemlji. Nekoliko stotina metara dalje otvor je nastao i u dvorištu gospođe Zdenke, i to uz kuću.

- To vam je bila mala rupa, svega desetak centimetara. Za samo 15 minuta narasla je za duplo, a nakon dva sata raširila se na ovu razinu. Bio je neki inženjer s mojim mužem i rekao da zasad nema opasnosti. Ipak, moramo paziti i ako bismo primijetili da ne daj Bože pucaju zidovi, moramo van - ispričala je Zdenka i dodala kako im nije bilo svejedno. Osjećali su kako zemlja pod njima “radi” i da će im propasti garaža. Treću rupu, u smjeru šume, u međuvremenu su mještani zatrpali šutom. Kažu da ih navodno ima još i boje se da ne bi počeli propadati.

Najveća se nalazi blizu potoka pa mještani smatraju da bi uzrok tome mogle biti podzemne vode. Pretpostavljaju da je potres pogoršao stanje, zemlja je propala i voda otekla dalje. Iznad tih šupljina zemlja je jednostavno propala.

- Ne biste vjerovali, ali to stvaranje rupe čulo se kao kad netko cijepa drva. Samo je nešto pucketalo vani. Kad bi stalo, pojavila bi se rupa - ispričao je jedan od mještana. Svi oni, kao i Nenad, nadaju se da će dobiti odgovore na pitanja zašto one nastaju baš kod njih. Uz to, Nenad bi želio znati hoće li moći nazad u dom u kojem inače živi s majkom Nevenkom.

NOVA OPASNOST Potres oštetio nasipe kraj Kupe i Save, ljudi strahuju od poplava

- Bojim se ići tamo. Obišli su me iz općine i samo rekli: ‘Bako, ne smiješ tu biti i gotovo’. Sad su me primili divni ljudi, Božo i Ljubica Grubor - rekla je kratko Nevenka. U obilasku rupa u zemlji u petak je bio i HGSS. U selo su došli u automobilu dubrovačkih tablica te su ih sve nadgledali i snimili dronom.

POGLEDAJTE VIDEO: Prva beba rođena 2021. godine je iz Petrinje 

Idi na 24sata

Komentari 71

  • kiza007 05.01.2021.

    Nisu u pitanju podzemne vode, nego jezero. Velicine je podrucja na kome se nalaze sela Mečenčani i Borojevići. Njih je bilo i pre 30 god, ali manje i uglavnom pored rijeke Sunje. Od 80-ih godina sa ovog podrucja se crpi voda za Kostajnicu i sva okolna sela. Zemljotres je samo ubrzao ono sto bi se desilo kad tad.

  • gvagec 02.01.2021.

    Čudo da se niko nisu ukazala Sveta tri kralja ..............

  • sambolek.r 02.01.2021.

    Kažu da je Harp sistem ćudo od stroja i da može svašta..Sad tko ne vjeruhje neha malo čita o njemu a internet je pun podataka a najviše forum Novi Svijetski Poredak u kojem vam se sve ovo današnje vrijeme opisuje i ono što nam dolazi i što je došlo odavno.Sveje crno na bijelo napisano odavno samo se svi drže Teorije Zavjere i vjeruju da je to samo izmišljena priće.No ako usporedimo tu Teoriju zavjere koja je odavno zabilježena i vrijeme koje je došlo klako se može shvatiti što je istina a što ne..Pa ono neće vas pojesti da se sami uvjerite u puno toga idite tamo i čitajte ima toga podosta za sve.Sretna Nova Godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare