To je to što me zanima!

Neven Mimica: Potrošači imaju koristi kad mi razgovaramo

Prvi put jedan je Hrvat, u ovom slučaju Neven Mimica kao europski povjerenik za zaštitu potrošača, predstavljao Europsku uniju na summitu EU, SAD-a i Kine
Vidi originalni članak

Razgovaraju Hrvat, Kinez i Amerikanac o globalnoj zaštiti potrošača... Nije vic, iako možda zvuči kao početak jednog, nego važan događaj koji je bio u Bruxellesu, gdje su o globalnoj sigurnosti proizvoda i suradnji na području zaštite potrošača razgovarali europski povjerenik za zaštitu potrošača Neven Mimica, predsjednik američke komisije za sigurnost potrošačkih proizvoda Elliot F. Kaye i kineski zamjenik ministra zadužen za nadzor kvalitete i inspekciju proizvoda Sun Dawei.

Povjerenje i povezanost

– Naš susret izgradio je važan sloj povjerenja i osobne povezanosti, što je vitalno za uspješnu suradnju u budućnosti. Kad mi razgovaramo, potrošači imaju koristi – rekao je Elliot Kaye nakon sastanka.

– Danas smo se obvezali da ćemo si međusobno pomagati kako bismo jamčili visoku razinu zaštite naših potrošača – rekao je europski povjerenik Neven Mimica.

Dawei, Kaye i Mimica dogovorili su se da će širiti tzv. kulturu sigurnosti proizvoda, što znači da će tijela javne vlasti u većoj mjeri poticati proizvođače da tretiraju sigurnost proizvoda kao prioritet u proizvodnji i u lancu distribucije.

Redoviti sastanci

– Često čujemo od svih kompanija da je sigurnost njihov prioritet. Ako je tako, dokažite nam to više nego riječima – rekao je američki dužnosnik.

Trojica najviših dužnosnika za zaštitu potrošača u EU, SAD-u i Kini sastaju se redovito svake dvije godine, no ovo je prvi put da na takvom trilateralnom summitu posvećenom sigurnosti proizvoda Europu predstavlja Neven Mimica koji je 1. srpnja 2013. postao prvi Hrvat na mjestu povjerenika u Europskoj komisiji.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • marijaterezija2 20.06.2014.

    Kaj budete povečali uvoz bofla iz Kine i prodavali ga pod a klasu?

  • _Slavonac_ 20.06.2014.

    e jadan onaj ko ovog shvati ozbiljno

  • Corleone Michael 20.06.2014.

    Jadni mi kad nas Mimica zastupa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare