To je to što me zanima!

Nevin je čamio u zatvoru, u 52. se vratio boksu pa pobijedio

Dewey Bozella je osuđen za ubojstvo. U zatvpru je bio 26 godina, a izašao je kada se saznalo da su tužitelji zatajili ključne dokaze koji dokazuju njegovu nevinost
Vidi originalni članak

Dewey Bozella (52), amaterski boksač iz SAD-a koji je 26 godina bio u zatvoru zbog zločina koji nije počinio, u subotu je pobijedio kao profesionalni boksač u svojem prvom i zadnjem meču suparnika Larryja Hopkinsa (30) u Los Angelesu. Nakon meča kratko je rekao:

- Ovo je najbolji trenutak u mojem životu. Nikada nemojte odustati, piše Daily Mail

Bozella je za meč vježbao uz trenera Bernarda Hopkinsa, aktualnog svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji koji je sa 46 godina u svibnju postao najstariji osvajač naslova u povijesti ovog sporta. Bozella je isticao kako mu godine nisu problem te kako se ne osjeća umorno. Prije meča nazvao ga je i američki predsjednik Barack Obama koji mu je poželio sreću. 

Boksač je kao dijete rastao u obitelji punoj nasilja. Sa 18 godina uhićen je zbog ubojstva Emme Crapser (92). U policijskom izvješću pisalo je kako je starica ušla u svoju kući i zatekla provalnika. To je navodno bio mladi Dewey. Fizičkih dokaza da je to uistinu bio Bozella, nije bilo, a cijeli slučaj temeljio se na iskazima dvojice kriminalaca koji su stalno mijenjali priče. Osudili su ga šest godina kasnije. Iz zatvora je izašao u listopadu 2009. godine, nakon što je otkriveno da su tužitelji zatajili ključne dokaze koji dokazuju njegovu nevinost.

U zatvoru se nije priklonio bandama. Čak je četiri puta mogao izaći na slobodu da je priznao ubojstvo no on je ustrajao na tome da je nevin. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • user_130053 17.10.2011.

    ...

  • pumpi 17.10.2011.

    čitam gore naslov i mislio si da se čovjek zove Nevin... he he

  • NemamPosao 16.10.2011.

    Wow, just wow

Komentiraj...
Vidi sve komentare