To je to što me zanima!

Nevin u zatvoru: Proživio sam pravi policijski teror

Roditelji Damira Kobeščaka tužit će odgovorne jer im je sin (18) bio nevin u zatvoru. S njim su u sobi u zatvoru bili silovatelji, ubojice i drugi razbojnici
Vidi originalni članak

Damir Kobeščak (18) iz zagrebačkog Laništa u četvrtak se vratio kući nakon 2,5 mjeseca, koliko je nevin proveo u pritvoru u Remetincu. S njim su u sobi spavali i muškarac osumnjičen za silovanje kćeri, ubojice, razbojnici i teški narkomani. Jedva je izdržao. Nakon izlaska iz pritvora sa suzama u očima zagrlio je roditelje i tri sestre. Smiren je jer je napokon okružen onima koji ga vole. Nedostajala mu je čista odjeća, pa se razveselio vesti koja miriše po omekšivaču. Nedostajale su mu i lazanje koje mu majka radi. Odmah nakon izlaska išao je prošetati psa Hansa i pozdraviti prijatelje. Život mu se, podsjetimo, preokrenuo nakon što su ga policajci uhitili u veljači zbog sumnje da je opljačkao četiri kladionice. Na Županijskom sudu odbačena je optužba jer je krađe za koje su ga sumnjičili priznao Enis O.
- Najteže mi je bilo što su me uhitili bez dokaza, samo zato što imam jaknu kakvu ima pravi lopov. Iako sam tvrdio da sam nevin, nitko nije slušao. Policajci su me tri dana mučili ispitivanjem. Smršavio sam pet kila. Tražio sam testiranje poligrafom, ali nisu mi dali - opisao je policijsku torturu Damir.
Za krađu ga je prijavila zaposlenica kladionice na Laništu. Došao je uplatiti listić, a ona ga je tad prepoznala kao razbojnika koji je nekoliko dana prije toga opljačkao kladionicu. Prvu noć u zatvoru nije mogao zaspati.
- Doveli su me u dva sata i skinuli do gola. Pregledala me liječnica. Smjestili su me u sobu za koju su rekli da je najbolja. To je značilo da se zatvorenici međusobno ne tuku.Krevet je smrdio, jastuci su bili žuti. Razmišljao sam samo kako sam nevin i kako izostajem iz škole - prisjeća se.
Prvih dana nije izlazio iz kreveta. Nakon nekoliko tjedana smirio se i iako nikad nije volio čitati, počeo je posuđivati knjige iz knjižnice. Oko Uskrsa je čuo da je Enis O. priznao krađe. Njega je susreo i na šetnji u Remetincu.
- Nije mi htio reći je li kriv za moje kladionice, ali priznao je kriminalcima u svojoj sobi da jest - rekao je Damir, čiji otac Roman pretpostavlja da su se policajci na sina okomili jer je prije nekoliko godina bio u sukobu s jednim.

RAVNATELJ POLICIJE U PUZ POSLAO KONTROLU
Ako je u PUZ-u bilo propusta, bit će i kazni, doznajemo iz naših izvora. Ravnateljstvo policije poslalo je kontrolu. Policiju je do Damira doveo poziv radnice iz kladionice, koja im je rekla da ju je opljačkao. Kasnije su utvrdili da nije i o tome obavijestili odvjetništvo. Tamo kažu da su oni ipak morali tražiti policiju da još jednom utvrdi je li to doista tako. Kad su se uvjerili, čekali su glavnu raspravu i tvrde da nisu pogriješili.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • e moj narode... 23.04.2010.

    puno dajem vladi.. ha, ha ,ha koliko godina imaš???

  • eurodiesel 23.04.2010.

    pun mi kufer ovih srcedrapajućih jednostranih priča!! zato i jesmo u banani..jer nikad ne pročitaš drugu stranu!!

  • e moj narode... 23.04.2010.

    svi se*ete po policiji a krivo je pravosuđe i istražni sudac oni zatvaraju a ne policija...

Komentiraj...
Vidi sve komentare