To je to što me zanima!

Nevrijeme na Jadranu: Bujice poplavile ceste, padala stabla

Komunalne službe od ranog jutra otklanjaju posljedice nevremena. Zbog olujnog vjetra brodice u širem zadarskom akvatoriju u više navrata slale su poziv upomoć. Jedna osoba je ozlijeđena
Vidi originalni članak

Jaki vjetar i obilne kiše u noći na ponedjeljak poplavili su gradske prometnice u Zadru. Jaki nalet vodene bujice izbio je poklopce sa šahtova na cestama, a bilo je i oborenih stabala na lokalne ceste.

Komunalne službe od ranog jutra otklanjaju posljedice nevremena. Zbog olujnog vjetra brodice u širem zadarskom akvatoriju u više navrata slale su poziv upomoć. 

POGLEDAJTE VIDEO: U Šibeniku nevrijeme srušilo stup javne rasvjete i bacilo granu na cestu na Baldekinu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Autokamp Đardin Sv. Filip i Jakov, pored Biograda

Kod otoka Premude nasukala se jedrilica sa sedam članova posade, austrijskih državljana koji u havariji nisu ozlijeđeni. U blizini otoka Sestrunja jedrilica nije mogla nastaviti plovidbu zbog kvara. Među šest članova posade, čeških državljana,  nema ozlijeđenih. Između Dugog otoka i otoka Ugljana brodica je izgubila sidro  pa su pozvali pomoć. Na brodu je bilo šest članova posade iz Njemačke.  

Akcije spašavanja organizirao je riječki centar za pronalaženje i spašavanje  na moru MRCC.

Najviše kiše palo je u Brodarici, čak 90 litara po metru četvornom, zatim u Bibinjama, 37 litara te u Zadru 26 litara po metru četvornom. Kiše je bilo u Imotskoj krajini, u Cisti velikoj i Lovreću te u Cetinskoj krajini.

Nevrijeme nije obišlo ni sjeverni Jadran. U autokampu Orsera u Vrsaru pala su dva stabla. Jedno stablo palo je na kamp kućicu te je jedna osoba ozlijeđena. Ulice Novigrada doslovno su plivale.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • komentator__Luka 22.08.2016.

    ma samo da nisu vrućine, bar kod mene

  • Cipelcug 22.08.2016.

    U subotu je u Crikvenici bilo odlično.

  • montello 22.08.2016.

    oluja nad olujama

Komentiraj...
Vidi sve komentare