To je to što me zanima!

Nevrijeme poharalo okolicu Imotskog: 'Vinograde i usjeve nam je sravnilo sa zemljom'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Čitatelji su nam ispričali da je jak vjetar nosio sve pred sobom, a kiša popračena ledom veličine oraha izazvala je veliku materijalnu štetu
Vidi originalni članak

U srijedu oko 18 sati olujno nevrijeme popraćeno tučom veličine oraha poharalo je dio Dalmacije, a najviše Dalmatinsku zagoru i područje oko Imotskog, a dalmacijadanas.hr piše da se temperatura zraka u kratkom vremenskom roku srozala za 15°C. 

POGLEDAJTE VIDEO: Jaka tuča pogodila Imotski

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, visoke temperature do 35 Celzijevih stupnjeva prekinulo je jako grmljavinsko nevrijeme koje je u samo pola sata nanijelo znatnu štetu vinogradima i usjevima. 

- Sve nam je uništilo, vinograd nam je sravnio sa zemljom, usjevi su potrgani... Šteta je velika. Tuča je bila toliko jaka da je sa velikog drveta stuklo svo lišće i sad su ostale samo grane - ispričao nam je čitatelj. 

- Zaista je bilo strašno. Trajalo je nešto manje od pola sata, ali smo se poprilično uplašili. Bujica vode s jednog dijela brda počela nam je teći po terasi, žljebovi koje smo nedavno postavili na kuću su odvaljeni... Još trebamo provjeriti da li su nam i automobili čitavi. Ne pamtimo kada je bilo ovakvo nevrijeme ovdje - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Hrvazistanac 12.08.2021.

    Ove nesreće sistematski rješavaju, nešto ko hdz,,pa ak mogu s hdz-om ne može njima ništa nauditi

  • jozicalen9 12.08.2021.

    A šta se ima u Imotskoj krajini uništiti od usjeva? Tamo se ne radi ništa i jako dobro živi na tuđoj grbači.

  • najiram 10 12.08.2021.

    se je  to  božja  kaštiga  zoto  kaj  neste  dobri...

Komentiraj...
Vidi sve komentare