To je to što me zanima!

Nezaposleni će se na burzu morati javljati jednom tjedno?

Osim javljanja jednom tjedno planira se uvesti obaveza za nezaposlene da Zavodu za zapošljavanje dostavljaju dokumentaciju o molbama za posao koje su predali
Vidi originalni članak

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) uskoro bi za nezaposlene iz evidencije mogao uvesti obavezu da se na burzu umjesto jednom mjesečno prijavljuju jednom tjedno. 

Ravnateljica Zavoda Ankica Paun-Jarallah za Poslovni dnevnik je rekla kako će doći i vrijeme kada će nezaposleni pored javljanja  jednom tjedno morati dostavljati i dokumentaciju o svim molbama za posao koje su poslali.

Zavod zasad nema takve zahtjeve jer nema dovoljno kadra koji bi odrađivao taj posao. Kako je objasnila Paun-Jarallah, u Europi na jednog savjetnika u prosjeku dolazi 150  nezaposlenih, dok se kod nas brojka penje na 700. 

Cilj HZZ-a je da se uskoro ta brojka spusti na 300 nezaposlenih, što znači da bi Zavod trebao zaposliti više stotina novih kadrova. 

Prema riječima ravnateljice Zavod će novosti ponuditi zahvaljujući sredstvima iz EU.


Idi na 24sata

Komentari 214

  • MALA RAJA 05.10.2012.

    kao da HZZZ nekom traži posao,ako si sam ne nadješ neceš se nikada zaposliti!!

  • user_21162 04.10.2012.

    Da bi to ostvarili morat će zaposliti nezaposlene koji će se sami sebi javljati. Naime i ovako su tamo sve savjetnici tako da će po novom imati radna mjesta savjetnikovog savjetnika savjetnik ili slično.

  • ladopego 04.10.2012.

    I da bitno je da treba u zavodu zaposliti još "savjetnika informatičara"koji će nam soliti pamet!

Komentiraj...
Vidi sve komentare