To je to što me zanima!

Ni Europa ne vjeruje Liniću: Čeka nas pad BDP-a za 1,2%

To je još veći pad od onoga koji predviđaju HNB i guverner Željko Rohatinski, a svakako puno veći pad od onoga što tvrde Vlada i ministar financija Slavko Linić
Vidi originalni članak

Europska komisija procijenila je da će BDP u Hrvatskoj ove godine pasti 1,2 posto, što je još veći pad od onoga koji predviđaju HNB i guverner Željko Rohatinski, a svakako puno veći pad od onoga što tvrde Vlada i ministar financija Slavko Linić, javlja večernji.hr

Samo dan nakon što je Rohatinski iznio prognozu da će hrvatski BDP ove godine pasti za oko jedan posto te nakon što je ministar Linić ponovio Vladinu najavu da će BDP ove godine rasti 0,8 posto, Europska komisija u Bruxellesu predstavila je svoju tzv. proljetnu ekonomsku prognozu za svih 27 zemalja članica, kao i za Hrvatsku. 

To je još  pesimističnija ekonomska prognoza od one prošle kada su nam predviđali pad od 0,8 posto.

Kako piše u dokumentu EK-a mjesečni pokazatelji daju naslutiti da hrvatska ekonomija dodatno slabi u prvom tromjesečju 2012. 

Samo Slovenija i Španjolska doživjele su veću korekciju između ove dvije Komisijine prognoze. Dok korekcija Hrvatske iznosi dva postotna poena, Španjolska je između dvije prognoze pala 2,5, a Slovenija 2,4 posto. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Stara_1 12.05.2012.

    ..bit ce nama super cim udjemo u eu ropu i onda izadjemo.ko prezivi pricat ce..-dajte malo opzimizma, podrzimo linica!

  • RobertKinčeš 11.05.2012.

    ostalo nam je samo dvije opcije. il riješit si probleme naše il bježat iz hrvatske

  • mp0711 11.05.2012.

    Logički, da bi BDP bilježio rast mora se proizvoditi više nego što se sada proizvodi a to je jako teško ako se u zemlji neprekidno gase radna mjesta. A oni hrabri poduzetnici koji se odluče otvoriti firmu i samim time otvarati nova radna mjesta, bivaju ugušeni birokracijom i raznim davanjima prema državi. Tako da je jako teško steći profit i poslovati u plusu i samim time opstati na tržištu rada. Rezultat toga je propadanje malih gospodarstava koja se ne mogu nositi sa zahtjevima države i samim time strah od pokretanja privatnih gospodarstva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare