To je to što me zanima!

Nick (12) vozi skateboard bez obje noge i jedne ruke

Nick Santonastasso (12) rođen je bez nogu, s jednom rukom i jednim prstom, no nema stvari koju ne bi mogao učiniti kao i njegovi vršnjaci
Vidi originalni članak

Nick Santonastasso (12) iz New Jerseya iznimno je talentiran dječak: svira bubnjeve i klavir, savladao je dvije vrste skateboarda i sad uči plivati. Na likovnom natjecanju u New Jerseyu u travnju je osvojio nagradu za najbolji poster, koji je sam nacrtao. I dok se ovo čini kao tipično ispunjenje za 12-godišnjaka, Nick je poseban iz drugih razloga. Iako je rođen bez nogu, s jednom rukom i jednim prstom, Nick kaže da nema stvari koju ne može napraviti sam.
- Sposoban sam za sve, kao i drugi - kazao je. - Nick je 12. osoba na svijetu koja je rođena s Hanhartovim sindromom drugog tipa - rekla je njegova majka Stacey Santonastasso.
Nickovi liječnici objasnili su joj da njegovo stanje nije genetskog podrijetla i da se problem ne odnosi na prirodnu okolinu već da je jednostavno tako. Stacey je doznala za stanje svog sina još dok je bila trudna. Liječnici su predviđali strašnu budućnost za Nicka.
- Liječnici misle da je Nickovo stanje psihički uzrokovano. Rekli su da će se hraniti i disati na cjevčice te da će mu organi zakazati, no Nick smatra da će dugo živjeti jer je odličnog zdravlja.
- Nikad nismo mislili da ćemo imati velikih problema radi toga - rekla je majka koja osim Nicka ima još troje djece.
- Najviše sam se bojala da nećemo znati napraviti prave stvari za njega, ali moj muž i ja smo jednostavno rekli da ćemo ga voljeti kao i drugu djecu - rekla je.
Svakodnevni zadaci su malo teži za Nicka, ali obitelj kaže da nema toga što on ne može napraviti. Kako bi jeo, Nick upotrebljava žlicu napravljenu za ljude s artritisom, koja se omotava oko ruke. Za trčanje koristi jedinu ruku kako bi se mogao odurnuti naprijed. Za plivanje koristi jastuk na napuhavanje koji mu omogućava plutanje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare