To je to što me zanima!

Nije bilo predlagača iz Mosta: Malo čudno, ali i to se događa

Poslijepodne je bila planirana rasprava o Mostovom zakonu o Državnom sudbenom vijeću. U dvorani nije bilo ovlašenih predlagača, a jedinom koji je mogao braniti zakon, Nikoli Grmoji ranije je oduzeto pravo govora
Vidi originalni članak

Zastupnici su neplanirano ranije završili s radom. Poslijepodne je bila planirana rasprava o Mostovom prijedlogu zakona o Državnom sudbenom vijeću. No kada je ta točka došla na red za raspravu u Velikoj vijećnici nije bilo predlagatelja. 

- Nažalost ne vidim niti jednog ovlaštenog predstavnika predlagatelja ovdje u dvorani. Malo čudno, ali eto i to se zna dogoditi. Nažalost nećemo moći raspravljati pa ćemo time završiti današnji rad  - konstatirao je predsjedavajući Željko Reiner (HDZ).  

ETO, I TO SMO DOŽIVJELI Nitko ne želi biti šef saborskog povjerenstva: 'Iznenađeni smo'

U sabornici su od Mostovih zastupnika bili tek Ivana Ninčević Lesandrić i Marko Sladoljev, ali oni nisu ovlašteni. Zakon su mogli braniti Božo Petrov, Robert Podolnjak, Sonja Čikotić ili Nikola Grmoja.

PROPALE INICIJATIVE Sabor sa 105 glasova utvrdio da nema uvjeta za referendume

U Saboru je od ovlaštenih predlagača bio tek Grmoja, dok su ostali bili službeno odsutni. Grmoja nije mogao braniti zakon jer mu je ranije u raspravi oduzeto pravo govora. Tako su zastupnici u srijedu s radom završili nešto prije 16 sati.   

Idi na 24sata

Komentari 30

  • VOLBEAT 20.02.2019.

    Jad i bijeda, njonjo i vitez lupaju opomene jednu za drugom...vjerodostojna demokracija...

  • VisokoToksični 20.02.2019.

    Nije bilo, jer tko god na ovom svijetu vama predloži nešto što se ne uklapa u vašu matematiku,vi to odbacujete i pravite iz toga afere. Zato se više nitko i ne trudi nešto promijeniti jer pored vas do izražaja neće doći,sve je već mrtvo. Samo vi to još ne kužite zbog maloumnosti.

  • Mato Treger 20.02.2019.

    Grmoji je odavno trebalo oduzeti pravo govora. Vjerujem da bi im i rating bio veći

Komentiraj...
Vidi sve komentare