To je to što me zanima!

'Nije bitno hoću li ja ostati na čelu ministarstva turizma, ne bih radio veliku famu oko toga'

Talijani danas kažu da idu radije u Hrvatsku nego na jug Italije. Bitno je da turizam ima svog zastupnika na ovaj ili onaj način kroz ministarstvo ili ministarstva i da može artikulirati svoje želje, kaže Cappelli
Vidi originalni članak

Nije bitno hoću li ja ostati. Najbitnije je da struka i dalje zna svoj dio posla što treba raditi, premijer će odlučiti o tome. Mislim da ne treba oko toga raditi veliku famu, poručio je u ponedjeljak ministar turizma Gari Cappelli na pitanje ostaje li na čelu tog ministarstva i spaja li se turizam s nekim drugim ministarstvom.

POGLEDAJTE VIDEO Kakav će biti drugi mandat Andreja Plenkovića?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Izbori su dobiveni, dodao je, i u tom smjeru će ići Vlada. 

- Najbitnije je da Vlada realizira svoj program - kaže. 

U drugim zemljama, primjerice Španjolskoj, Grčkoj, istaknuo je, u kojoj ministri pokrivaju nekoliko djelatnosti, sada se fokusiraju samo na turizam. 

LAST MINUTE LJETOVANJA Jeftino na Jadran? Sedam dana za dvoje po pristojnoj cijeni u pravilu se ne može bukirati

- Nisam ih čuo da pričaju previše o trgovini ili nekim drugim segmentima. Talijani danas kažu da idu radije u Hrvatsku nego na jug Italije. Bitno je da turizam ima svog zastupnika na ovaj ili onaj način kroz ministarstvo ili ministarstva i da može artikulirati svoje želje - rekao je. 

Na pitanje je li dovoljno da to bude samo državni tajnik, Cappelli kaže kako ne bi oko toga radio uopće famu. 

- Glavno da čovjek zna artikulirati i da turizam dobije vrijednost. Ministarstvo turizma je specifično jer horizontalno mora djelovati bar još 10 ministarstava da bi se riješio jedan problem. Nijedno pitanje nijednog zakona nismo uspjeli, za razliku od nekih drugih, riješiti bez vezanosti na još sedam, osam, ako ne i 10 ministarstava - istaknuo je dodavši kako je to razlog zašto neki zakoni nisu 20 godina mijenjani. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • bolnaistina 13.07.2020.

    Ako Koržinek postane mi istrica turizma, ode turizam u 3 PM na kvsdrat.

  • jaka sam 13.07.2020.

    mogu misliti.?

  • 13.07.2020.

    Uživaj Gari, pa ti si samo patuljak u križaljci kriminalne. Kako to do sada nisi shvatio. Ufurao se picek da je bitan. Strava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare