To je to što me zanima!

Nije dosta! Bruxelles je 
odbio plan štednje hrvatske Vlade

Vlada će Bruxellesu odgovoriti da prihvaća dodatno smanjenje za 1,3 milijarde kune, te sada slijede nove uštede i porezi kojima će deficit pasti na 12,7 milijardi kuna
Vidi originalni članak

Europska komisija zatražila je da Hrvatska dodatno smanji proračunski deficit za 1,3 milijarde kuna. Vlada je, naime, smanjila deficit za četiri milijarde kuna umjesto traženih 7,5 milijardi, piše Večernji list.

Međunarodni monetarni fond javno je podržao politiku umjerenije fiskalne prilagodbe u ovoj, a nešto jače u iduće dvije godine upravo zato da se dodatno ne uguši domaća potrošnja. No, taj oblik diplomatske ofenzive nije donio rezultat, a Komisija je ostala pri prethodnom stavu da se strukturni deficit u ovoj godini mora smanjiti za 2,3 posto BDP-a, a ne samo 1,9 posto, koliko je Vlada postigla rebalansom. Ubrzano se stoga traži prostor za dodatno smanjenje deficita za 0,4 posto BDP-a, odnosno 1,3 milijarde kuna!

Izvor iz Ministarstva financija kaže da će Vlada u planu konvergencije i mjerama koje će uputiti Bruxellesu izričito navesti da prihvaća preporučeno smanjenje strukturnog deficita za 2,3 posto BDP-a u ovoj godini, ali će ga provući kroz postojeće institucionalne okvire.

Idi na 24sata

Komentari 113

  • dahhmal 05.04.2014.

    Pitam se kaj ce nam onda Milanovic i njegovi nesposobni ministri kada su nam gazde u Bruxelles

  • SAINT 05.04.2014.

    Nije mi jasno zadnji proračun vlade kada je predsjednik Tuđman umro bio je 29 miljardi kuna , danas je 130 miljardi kuna pa im još fali novca. A TUĐMAN KAO BIO LOPOV. Vi ste danas lopovi, ali usto i totalno nesposobni.

  • raša 05.04.2014.

    zanima me kada če ljudi početi jesti zemlju heheheh

Komentiraj...
Vidi sve komentare