To je to što me zanima!

Nije htjela ni nagradu: Na ulici našla 40.000 kuna i vratila ih

Alisa je prije nekoliko dana s kćerkicom otišla u banku platiti račune, a po izlasku ugledala je starijeg čovjeka koji je hodajući "promašio" džep, pa je kuverta s novcem pala na ulicu...
Vidi originalni članak

Mlada majka Alisa Ašić iz Banja Luke svojim je potezom pokazala da na ovom svijetu itekako još ima dobrih i poštenih ljudi. Na ulici je pronašla kuvertu s 10.000 konvertibilnih maraka (oko 40.000 kuna) netom podignutog kredita i novac vratila njegovom vlasniku, pišu Nezavisne novine.

Alisa je prije nekoliko dana s kćerkicom otišla u banku platiti račune, a po izlasku ugledala je starijeg čovjeka koji je hodajući "promašio" džep, pa je kuverta s novcem pala na ulicu.

- Sigurno je mislio da je kuvertu stavio u džep, ja sam ga zvala, ali se nije okrenuo. Tada sam uzela kuvertu i potrčala za njim, te ga sustigla. Kad je vidio što mu nosim, sav je problijedio i zamucao. Rekla sam mu: "Gospodine, ispalo vam je ovo", a on se potpuno izgubio. Znam samo da je otvorio kuvertu i rekao: "Sine, meni je kredit od 10.000 ovdje" - ispričala je Alisa.

Čovjek je potom izvadio jednu novčanicu i htio je, u znak zahvalnosti, dati Alisi, ali ona je to odbila.

- Rekla sam mu da nema potrebe za tim i da je sve u redu. Okrenula sam se i pošla s djetetom na drugu stranu, kad me upitao kako se zovem. Odgovorila sam mu i otišla - kaže Alisa. 

Alisu je kasnije kontaktirao sin tog čovjeka i rekao joj da joj duguju zahvalnost za cijeli život. 

- Našli su me na Facebooku. Tražili su da se vidimo i rekli da su mi dužnici za cijeli život, pogotovo što je spomenuti kredit namijenjen za operaciju - kaže Alisa i dodaje da bi sve to opet učinila. 
 

Idi na 24sata

Komentari 172

  • LaKreda 20.10.2016.

    Bilo bi jako tužno da je uzela novce

  • kawasakizeko750 20.10.2016.

    Samo bi rekao glupaćo jednom vratio 1000€ ni hvala dobio nisam. Da mi se opet desi nikad više nebi vratio.

  • ajetodoo 20.10.2016.

    Nije jasno kako doslovno svi koji izgube lovu ,kažu, to im je baš lova za operaciju. Pa takvi bi baš trbali paziti, ima jedanput u životu malo više i na to ne pazi.I ja bih vratio, ali ponekad padne na pamet da nije novac za one koji neznaju s njim.

Komentiraj...
Vidi sve komentare