To je to što me zanima!

'Nije ih vidio, bio je prepijan': Autom pokosio dvoje tinejdžera

I mladić i djevojka su zadobili teške tjelesne ozlijede. Imaju višestruke prijelome. Zadržani su na bolničkom liječenju, jedno na Odjelu traumatologije, a drugo je šok sobi
Vidi originalni članak

U Grabarju su iza ponoći u prometnoj nesreći ozlijeđeni 17-godišnji mladić i njegova dvije godine starija prijateljica.

Njih dvoje su hodali uz cestu, pokraj igrališta cestom koja vodi u središte sela, budući da na tom dijelu ne postoji pješačka staza. Mladić (17) je prema neslužbenim informacijama iz susjednog sela Tominovca i on je pokraj sebe gurao bicikli, a djevojka (19) je iz Grabarja i on ju je htio otpratiti do kuće. U jednom trenutku iza leđa im je naišao Passat požeških registracija. Vozač je, kažu mještani, bio pijan zbog čega najvjerojatnije nije ni mogao uočiti pješake ispred sebe. U njih se gotovo se izravno zabio.

I mladić i djevojka su zadobili teške tjelesne ozlijede. Imaju višestruke prijelome. Zadržani su na bolničkom liječenju, jedno na Odjelu traumatologije, a drugo je šok sobi, piše Požega.eu.

- Čuli smo što se dogodilo. To je bilo strašno. Taj nesretni vozač nije ni znao što je napravio tom dečku i curi jer je bio prepijan. Oni su bili su pri svijesti i jaukali od bolova i šoka – kaže nam vidno potresen mještanin Grabarja.

Cesta je na tom dijelu bila zatvorena za promet sve do završetka očevida nakon kojeg će biti poznato više detalja o samoj prometnoj nesreći.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • CoinMaster 19.02.2019.

    Pustimo što je sad "vjerojatno", reflektirajući prsluci koštaju oko 20-30, 00kn, i koliko znam obavezni su, i tko ih nema u mraku kazna kao da voziš bez svjetla, bila bi primjerena. Ovaj je bio pijan, potpuno nesposoban za vožnju. Ali možda bi vidio nešto reflektirajuće, pa barem probao izbjeći.

  • tutek 19.02.2019.

    Pijan za volanom... dovoljno da bude kriv i zaslužuje gadnu kaznu. Ali može li itko sa sigurnošću reći da bi ih i trijezan vozač uočio na vrijeme. Koliko košta reflektirajući prsluk? A spasio bi mnoge živote... no valjda je neke sramota obući ga...Znaju li pješaci uopće koliko su teško uočljivi po mraku između farova? Kad ti vozilo ide u susret onda najčešće ne vidiš ništa osim farova i nekoliko metara ceste ispred tebe. I naravno, pomaknut ćeš se u stranu da izbjegneš dolazeće vozilo. Ne branim vozača ali trebalo bi i pješake malo educirati da se i sami pobrinu za svoju sigurnost.

  • CoinMaster 19.02.2019.

    Zanima me koliko je bio star vozač? Čisto usporedbe s onom ženom od 70g. i svih onih koji bi ljudima od 65 godina oduzimali vozačke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare