To je to što me zanima!

''Nije istina da sam za 'Moju domovinu' tražio 20.000 eura''

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jedan od autora pjesme 'Moja domovina' koju je na jednom od skupova koristio HDZ, kaže kako mu smeta što ga nitko nije pitao smiju li koristiti njegovu pjesmu
Vidi originalni članak

Zrinko Tutić, jedan od autora pjesme ''Moja domovina'', koju u predsjedničkoj kampanji svoje kandidatkinje koristi HDZ, za Index je kazao kako nikoga neće tužiti zbog korištenja te skladbe. 

Naime, u medijima su se pojavile informacije da Tutić za pet emitiranja pjesme tražio 20 tisuća eura. No on to demantira i tvrdi kako nikoga neće tužiti. 

- Kad se krene od pogrešne premise, kreće se dalje u politikantstva. Ono što želim reći jest da je javno izvođenje jedna stvar, a korištenje autorskog djela u propagandne svrhe nešto sasvim drugo. Da je netko ozbiljno nazvao nekoga od stručnjaka, stručne službe koje se bave autorskim pravima, ustanovio bi da ta njihova priča ne drži vodu - rekao je Tutić i dodao kako će ipak pregovarati jer je njemu u interesu da se pjesme čuju. 

Ocijenio je da je u ovom slučaju riječ o elementarnoj nepristojnosti jer ga nitko iz HDZ-a nije pitao smiju li koristiti spomenutu pjesmu. 

Idi na 24sata

Komentari 145

  • mario5350505 29.11.2014.

    nije trazio 20000 tisuca eura ali je dobio 50000 ticisca eura..Kakav lik je Tutic..Svoju bi Majku prodo da samo moze prodati,a kamoli da nije prodo pjesmu..Daj lazi nekom drugom a ne bjednom Narodu...Kako te nije stid..

  • Dijaspora 29.11.2014.

    Tutiću sam si sebi zabio Autogol to neće proć nekažnjeno dali si izmanipuliran ili si ucijenjen ti znaš i sam ali izreka u Njemačkoj koja glasi;Dumheit muß bestraft werden wenns geht sofort das unsere Herr Gott nicht vergißt

  • Baba Vanga78 29.11.2014.

    koje su to provokacije,pa stavite mišinu on je vaš ili od tolike mašinerije i menađera nađite,neka vam nadu autorakoji se neće buniti, nekoga tko da pjesmu... u hrvatskoj bar danas ima 100000 tisuća pjevaća... koliko ste svi pametni pa napišite sami pjesmu???????

Komentiraj...
Vidi sve komentare