Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
145 komentara

''Nije istina da sam za 'Moju domovinu' tražio 20.000 eura''

Jedan od autora pjesme 'Moja domovina' koju je na jednom od skupova koristio HDZ, kaže kako mu smeta što ga nitko nije pitao smiju li koristiti njegovu pjesmu

Robert Anić
Foto: Robert Anić
145 komentara

Zrinko Tutić, jedan od autora pjesme ''Moja domovina'', koju u predsjedničkoj kampanji svoje kandidatkinje koristi HDZ, za Index je kazao kako nikoga neće tužiti zbog korištenja te skladbe. 

Naime, u medijima su se pojavile informacije da Tutić za pet emitiranja pjesme tražio 20 tisuća eura. No on to demantira i tvrdi kako nikoga neće tužiti. 

- Kad se krene od pogrešne premise, kreće se dalje u politikantstva. Ono što želim reći jest da je javno izvođenje jedna stvar, a korištenje autorskog djela u propagandne svrhe nešto sasvim drugo. Da je netko ozbiljno nazvao nekoga od stručnjaka, stručne službe koje se bave autorskim pravima, ustanovio bi da ta njihova priča ne drži vodu - rekao je Tutić i dodao kako će ipak pregovarati jer je njemu u interesu da se pjesme čuju. 

Ocijenio je da je u ovom slučaju riječ o elementarnoj nepristojnosti jer ga nitko iz HDZ-a nije pitao smiju li koristiti spomenutu pjesmu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message