To je to što me zanima!

Nije jela ni pila: Djevojčici je u trbuhu rastao fetus blizanca

Indija: Nisha je prije operacije bila teška 8 kilograma. Fetus se njome hranio. Curicu su operirali i dobro se oporavlja. Uskoro bi mogla biti puštena na kućnu njegu
Vidi originalni članak

Djevojčica u Indiji je rođena s većim trbuhom. Ultrazvuk je kasnije pokazao da Nisha u trbuhu ima fetus svojeg blizanca. Curica stara 15 mjeseci je bila toliko naduta da nije mogla jesti niti piti.

Fetus u njezinom trbuhu bio je težak čak 3,5 kilograma. Hranio se Nishijom. Nishiji je dijagnosticirano stanje "fetus in fetu". Dosad je u svijetu zabilježeno samo 200 takvih slučajeva.

Roditelji curice Raju i Sumathi su posumnjali da im kći boluje od tumora pa su je odvezli u bolnicu. Curica je plakala tjednima i nije jela niti pila. Liječnici su prvo mislili da ima ogromnu cistu i začudili su se kad su našli fetus. Djevojčicu su odmah operirali i odstranili ga.

Operacija je trajala dva sata. Stanje joj se zakompliciralo jer su joj morali odstraniti i lijevi bubreg koji je bio skroz povezan s fetusom. Nisha je prije operacije imala 8 kilograma. Rođena je s nadutim trbuhom, ali njezini roditelji koji zarađuju jako malo i nisu mogli platiti troškove liječenja, ignorirali su njezino stanje sve dok joj trbuh nije postao enormno velik. Nisha se dobro oporavlja i uskoro bi trebala izaći iz bolnice, piše Daily Mail. 

 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Lindy 11.08.2016.

    Djete s godinu i nešto mj starosti da je težila svega 4 i pol kg? (ako oduzmemo težinu fetusa od 3,5kg). Obično su djeca njene dobi teška oko 10 kg (bez fetusa)..malo opet čudno i na slici ne izgleda da ima svega 8 kg..No, Indija..zaostali ali nisu toliko, dobro im ide razmnožavanje..Nitko da im to objasni da nije u redu. Veća sirotinja - više djece, tako je i u HR nažalost.

  • stec 11.08.2016.

    Pa ti iindijci su svi deformirani. ,smrdljivi i retardirani

  • Demetra 10.08.2016.

    Ivana, Ivana, samo "200 takvih slučajeva"??? Ma otkud si to prepisala? Fetus in fetu se događa u 1 na 500,000 žive novorođenčadi, daj se ne blamiraj!

Komentiraj...
Vidi sve komentare