To je to što me zanima!

'Nije me sram što kopam po kantama i tražim boce'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Diplomirana pravnica Aida Borić Božkov (45) već dvije godine prehranjuje kćer skupljajući plastične boce po kontejnerima i zaradi 4000 kn na mjesec
Vidi originalni članak

Aida Borić Božkov (45) iz Splita diplomirala je pravo 1986. godine, no osim pripravničkog staža nikad nije radila u struci. Osam je godina Aida po cijeli dan radila na tržnici, a posljednje dvije godine 14 sati na dan prekapa kontejnere po desetak splitskih kvartova skupljajući PET ambalažu. Kratku pauzu napravi oko podne, preuzme šestogodišnju kćer Sunčicu u vrtiću i na brzinu ruča. Uvečer izgubi još dva sata na pranje tristotinjak boca skupljenih tijekom dana.
- Ne sramim se ovoga što radim jer je to jedini način da prehranim kćer - kaže Aida. Napornim radom na mjesec utrži oko 4000 kuna, od čega dobar dio ulaže u zaštitu od bakterija i bolesti koje vrebaju iz kontejnera. Sreća Aidu nije pratila ni u bračnom životu. Udala se za bugarskog vidovnjaka i iscjelitelja, koji im je prokockao stan, ostavio ih u dugovima i otišao. Svjesna je da neće još dugo moći sakupljati otpad pa se nada da će joj napokon netko pružiti šansu i zaposliti je.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Ponosna_Hrvatica 14.03.2008.

    Preslatka curica i majka-heroj! Sramota što država dopušta ovakve stvari...

  • dalmatinka81 14.03.2008.

    gospodo, vas ne treba biti sram. Vemi, odličan mi je tvoj komentar. Moja majka je završila ekonomski fakultet prije 30 god, radila je u struci i devedesetih ostala bez posla kad je njena firma krenila u privatizaciju. Danas se, nažalost, bavi jako sličnim poslom, a u nekim foteljama sjede ljudi koji imaju nekoga da im čuva leđa. Prestrašno! I sada bi ja kao trebala očekivat da će se nakon diplome nać mjesto za mene?! Lijepa naša Hrvatska :(

  • vemi 14.03.2008.

    HardCore, samo ti budi skeptičan, a ja ti kažem da si ti tek nerealan! Život piše čudne priče. Ja joj vjerujem da nije mogla naći posao, jer sam pored svih vrhunskih uspjeha na faxu tražio posao godinama, a sada sam na svojoj vlastitoj platnoj listi. što znači da ga nikad nisam dobio. I (ovaj put se slažem s Carie), natječaji se raspisuju za već određene ljude. Meni su na razgovorima tražili kretenske razloge da me odbiju (nije bilo objektivnih, pa su srali bezveze). Zato sam 100% siguran da nije mogla naći posao. Onaj tko ima vezu milsi da je to normalno, ali onaj tko je nema, dobro zna što je prošao. A što se njenog privatnog života tiče, nismo kompetentni prosuđivati o tome. Previše je parametara u životu koji se poslože, pa netko naivno nasjedne na priče bezobzirnih lukavaca. Zato HardCore, ne sudi o tuđem životu. Naročito kad je osoba i u teškoj situaciji sačuvala svoj moral. Nije pošteno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare