To je to što me zanima!

'Nije mi jasno zašto je katolička, hrvatska priča uvijek zazirala od Zagorja, od sjevera zemlje'

Predsjednik Domovinskog pokreta posjetio je varaždinsku podružnicu stranke radi, kako je rekao, utvrđivanja stanja i izrade novog koncepta stranke za buduće razdoblje
Vidi originalni članak

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava rekao je u četvrtak u Varaždinu da mu nije jasno zašto je domoljubna, katolička, hrvatska priča "u političkom smislu uvijek zazirala od sjevera Hrvatske", a za vezu Vukovara i Varaždina da je "poveznica u teškim vremenima ispisanu krvlju".

Predsjednik Domovinskog pokreta posjetio je varaždinsku podružnicu stranke radi, kako je rekao, utvrđivanja stanja i izrade novog koncepta stranke za buduće razdoblje. Komentirao je i potporu birača na sjeveru Hrvatske.

„Nikad mi nije bilo jasno zašto je jedna domoljubna priča, katolička priča, hrvatska priča uvijek zazirala u političkom smislu od Zagorja, od sjevera Hrvatske. Smetalo mi je to i prije dok sam bio u nekakvim ranijim političkim pričama“, rekao je Penava.

„Mislim da je to grijeh koji moramo ispraviti jer kad promišljamo o Varaždinu, o Zagorju, o Krapini i Međimurju, tu se neupitno nalazi vrlo domoljubno pučanstvo, vrijedni ljudi, ljudi odani vjeri, crkvi“, istaknuo je.

Penava je rekao da su to postulati vezani uz Domovinski rat te isto tako i uz Domovinski pokret. Dodao je da time ne isključuju otvorenost prema svima koji drugačije razmišljaju.

Predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara još je jedanput u Varaždinu zahvalio pripadnicima varaždinske Policijske uprave na žrtvi u obrani Vukovara 1991. godine.

„Nažalost, mnogi od njih su izgubili svoje živote, mnogi od njih su ranjavani i zatvarani u srbijanskim logorima“, rekao je Penava i podsjetio da je to bio glavni razlog zbog kojeg je s tadašnjim gradonačelnikom Ivanom Čehokom potpisao Povelju prijateljstva Vukovara i Varaždina. „Snažna je to poveznica, u teškim vremenima ispisanu krvlju“, rekao je Penava.

„Ona trajno treba ostati i vezati, ne samo Varaždin i Vukovar, nego sve nas u Hrvatskoj, jer to su bila vrlo važna vremena, vremena kada su se prepoznali najhrabriji, najpametniji, i osigurali da danas živimo u slobodnoj demokratskoj državi“, poručio je gradonačelnik Vukovara i predsjednik Demokratskog pokreta.

Penava je sa stranačkim kolegama obišao "Advent u Varaždinu".

Idi na 24sata

Komentari 11

  • MarijanGrdašić 18.12.2021.

    Mi Topličanci smo si odnaveke bili dobri sa Hrvatima no na pope i vjeru smo podozrivije gledali jer su parazitirali na našoj muci kao i svakakvi Penave i ostalo od politike. U ovoj sjevernoj Hrvatskoj stvarno ne prolaze priče o domoljublju, katolicizmu i velikom Hrvatstvu. Čim čujemo nešto o domoljubima i katolicima bris na lijevo da te ne zakači koja rulja za vješanje.

  • 16.12.2021.

    Kod Zagoraca ne prolaze izlizane priče o domoljublju, ratovima, šuplji populizam i potrošena idelogija. Ivek, nebu išlo……..

  • pfajser 16.12.2021.

    Ovaj je još na Spomenik Domovini , malo nježnije sa visina , Ivane !

Komentiraj...
Vidi sve komentare