To je to što me zanima!

Pogledajte lažnu polugu zlata koju su Ukrajinke i Armenac prodali zagrebačkoj poslovnici

Kemijskom analizom je utvrđeno kako se ne radi o zlatu čistoće kako je navedeno na poluzi već o sirovini koja se inače koristi za krivotvorenje zlatnih poluga. Svi su uhićeni
Vidi originalni članak

Dvije Ukrajinke (43 i 24) te Armenac (29) su uhićeni zbog lažne poluge zlata, koji su na prijevaru uspjele prodati u jednoj poslovnici, potvrdila je zagrebačka policija

- Sumnja se da su osumnjičeni s unaprijed stvorenom namjerom da sebi pribave protupravnu imovinsku korist na za sad neutvrđen način pribavili krivotvorenu polugu žute boje, težine 99 grama koja je bila zapakirana u plastičnom omotu na kojem se nalazio natpis kao na poluzi, a koja je prema svim vidljivim obilježjima bila autentična originalnoj poluzi jednog od proizvođača - navode iz policije i dodaju kako su zaposlenicu doveli u zabludu. 

- Početkom siječnja 2023. došli su u poslovnicu u sklopu trgovačkog centra na području Centra Grada gdje je osumnjičena 43-godišnjakinja dovela u zabludu zaposlenicu kako se radi o originalnoj zlatnoj poluzi od 100 grama. Nakon čega im je zaposlenica isplatila novčani iznos od  5427.15 eura - priopćili su iz policije. 
 
Naknadno, obavljene su detaljne analize autentičnosti otkupljene poluge putem profesionalnih uređaja za određivanje kemijskog sastava materijala gdje je utvrđeno kako se ne radi o zlatu čistoće kako je navedeno na poluzi već o sirovini koja se inače koristi za krivotvorenje zlatnih poluga.
 
Materijalna šteta iznosi oko 5430 eura.

- Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja za navedeno ono se nastavlja, a osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu - zaključuju iz policije. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • DadoDavor 10.01.2023.

    je li i kupac uhićen? pohlepa radi svoje, htio ilegalno kupit zlato jeftino

  • problematik 10.01.2023.

    Deportacija Ukrajinke pod hitno u njezinu domaju Ukrajinu pa neka prodaje tamo lažne poluge možda su skuplje nego u Hrvatskoj !

  • zoni 10.01.2023.

    Ukrajinke i Armenac se bave poslom koji najbolje znaju

Komentiraj...
Vidi sve komentare