To je to što me zanima!

Todorić opet piše: Nijedan euro nije na mom privatnom računu

Na sve troškove koje spominje Ramljak u svojoj prezentaciji plaćen je porez i one su zakonski potpuno transparentne. Činjenica je da u izvješću izvanredne uprave Agrokora postoje sporne stavke, kaže Todorić
Vidi originalni članak

Ivica Todorić se i u utorak oglasio na svojem blogu.

Njegovo priopćenje objavljujemo u cijelosti.

"Prisiljen sam reagirati na lažne i tendenciozne ocjene izvanrednog povjerenika Agrokora Ante Ramljaka koji u svrhu stvaranja senzacionalističke klime zbog navodno nezakonitih troškova obmanjuje javnost i institucije pravne države. Radi istinitog informiranja javnosti ističem stoga činjenice koje su Anti Ramljaku dobro poznate, a ipak ih zlonamjerno interpretira.

Točno je da je meni osobno Agrokor d.d. odobrio pozajmicu i transferirao 650 milijuna kuna. No, isto tako je točno da je taj novac istovremenu otišao EBRD-u za isplatu njihovog udjela kada su izašli iz vlasništva  čime su otkupljene dionice Agrokora. Također, istina da mi je Agrokor odobrio i pozajmicu od 192 milijuna kuna, kao što je i istina da je taj novac istovremeno transferiran za kamate Pik toggle kreditora. Nijedan euro nije ostao na mojem privatnom računu. Za ove transakcije postoji sva valjana dokumentacija u Agrokoru, i nikakvog skrivanja niti nelegalnih isplata kako insinuira Ramljak nije bilo.

Da me Vlada neustavnim Lex Agrokorom nije onemogućila u restrukturiranju i vođenju Koncerna, sve bi se obveze podmirile iz stvorene vrijednosti moje kompanije. Također, na sve troškove koje spominje Ramljak u svojoj prezentaciji plaćen je porez i one su zakonski potpuno transparentne. Činjenica je i da u cijelom izvješću izvanredne uprave Agrokora postoje sporne stavke u računovodstvenim i revizorskim standardima, o čemu ću, nakon dubinske analize, dati svoj cjeloviti osvrt".

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 53

  • ljubica ljubičica_1 17.10.2017.

    Ko zna na čija ste imena posakrivaili i popalili lovu.Zar stvarno mislite da vam narod vjeruje.Pa u Splitu ste kupili zemljište na Mertojaku di du zdravstvene ustanove .Ko zna di još imate tako brdo zemlje.Ja vas nebi uhitila ni sudila već bi vam svu imovinu uzjela i ono što ste prepisali na unuke .Djeca nidu mogla ništa steć.I ženi nebi dala ništa jer viste bračni drugovi i sve je zajedničko .Ne zatvor !Već sve oduzeri Zašto bi mi koji plaćamo porez vama plaćali za suđenje koje bi trajalo u nedogled.A i odkud lova za tolke odvjetnike.Ako ste sve uložili u firmu ?Čovječe još usta niste otvorili a izvalili ste laž.

  • nori 🖖 11.10.2017.

    Heheheheheh

  • istri 10.10.2017.

    drago mi je da nasi novci su na sigurnom. moremo se fidati od tebe?

Komentiraj...
Vidi sve komentare