To je to što me zanima!

Nijemci našli otrove u stočnoj hrani, u Hrvatskoj nema panike

Hrvatska nije iz Njemačke uvozili stočnu hranu, potvrdili su iz Hrvatske agencije za hranu. Dodali su kako RH provodi dvostruke kontrole hrane životinjskog porijekla
Vidi originalni članak

Njemačke vlasti upozorile su tamošnje potrošače da obrate pažnju na možebitno kontaminirana jaja nakon što su prošlog tjedna u hrani peradi i svinja pronašli visokootrovni dioksin, zbog čega su tisuće farmi bile primorane prekinuti prodaju. Dioksin u većim količinama izaziva rak kod ljudi. Iz njemačkog ministarstva okoliša priopćili su kako je u protekla dva tjedna s dviju farmi distribuirano više od sto tisuća potencijalno kontaminiranih jaja. Problematična su samo jaja prodana prije otkrića kontaminacije 23. prosinca. Zatvorili su sporne farme i uništili zatrovanu hranu.

Hrvatska nije iz Njemačke uvozili stočnu hranu, potvrdili su iz Hrvatske agencije za hranu. Dodali su kako RH provodi dvostruke kontrole hrane životinjskog i biljnog porijekla. Ravnatelj uprave veterinarske inspekcije, Gordan Jerbić kazao je za Dnevnik.hr kako nikad nisu imali niti jedan pozitivan nalaz na dioksin u Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • vega 05.01.2011.

    svake godine je sve veci porast karcinoma da mi je samo znat zasto?! da nije mozda hrana uzrok... pitam se ?! :p :p :p al opet sta da covjek jede? hrenovke, mesni naresci i paštete sadrže mnogo više kancerogenih aditiva, masti i vode nego što je dopušteno zakonom. voce i povrce je puno pesticida... da mi bar grad dopusti da drzim svinje na balkonu pa bi bar meso imala NE upitne kvalitete....

  • ztisanic 05.01.2011.

    Kod nas nikada za ništa nema panike kadje sve na pošteno?????

  • ztisanic 05.01.2011.

    Kod nas nema problema za ništa sve je sigurno provijereno za smeće jel smo odavno več deponij EU smeća uto sam se osobno uvijerio u kvalitetu mesa iz trgovačkih centara kvaliteta na njivou daga ni pas neće pojest.

Komentiraj...
Vidi sve komentare