To je to što me zanima!

Nikolić: Jedini ispravan put za Srbiju je onaj Josipa Broza Tita

Srbija ima prijatelje i na zapadu i na istoku. Ne očekujem da će se Srbija naći u poziciji da mora izabrati između te dvije strane jer Srbija neće moći izabrati, kaže
Vidi originalni članak

Jedini ispravan izbor danas je vanjska politika po konceptu Josipa Broza Tita - kazao je u intervju Bloombergu srpski predsjednik Tomislav Nikolić

- Srbija ima prijatelje i na zapadu i na istoku koji nas ne smiju vući na jednu ili drugu stranu. Ne očekujem da će se Srbija naći u poziciji da mora izabrati između te dvije strane jer Srbija neće moći izabrati - rekao je Nikolić, a prenosi Večernji list.

'Ako ćemo morati birati strane, to bi moglo podijeliti Srbiju'

Smatra kako sukob Rusije i Europske unije oko Ukrajine neće utjecati na srpske planove o izgradnji njihovog dijela plinovoda Južni tok kroz koji će teći ruski plin iz Crnog mora prema Europskoj uniji. Južni tok se gradi tako da bi Rusi mogli zaobići Ukrajinu na putu prema EU.

- Za nas će biti vrlo neugodno ako ćemo morati birati strane. To bi čak moglo i podijeliti Srbiju. Mnogi ljudi u našoj državi su rusofili dok drugi prihvaćaju zapadnu civilizaciju kao bolji temelj svog života - prokomentirao je Nikolić.

Idi na 24sata

Komentari 171

  • rosa110 11.07.2014.

    Jadni vojvoda, svake druge godine skuži da još nije na pravom putu. Inače mogu zamisliti kako ga sada "časti" četnik Šešelj koji je Nikolića unaprijedio u četničkog vojvodu.

  • baltazarrr 11.07.2014.

    Konačno i oficijelno priznanje jednog presjednika da je ideja o nesvrstanima bila prava stvar,koja nije imala nikakve posljedice po društvo u kojem smo živjeli.

  • Sonador 11.07.2014.

    Žalosno je što srpski radikali najvećeg hrvatskog sina cijene više od Hrvata. Nama na sramotu. -.-

Komentiraj...
Vidi sve komentare