To je to što me zanima!

Nikolić Josipoviću: Bunjevci nisu ni Srbi ni Hrvati, već svoji

Reakcija gospodina Josipovića je razumljiva, s obzirom na to da je u predizbornoj kampanji. Ja nikada nisam i neću kampanju voditi na taj način, kaže Nikolić
Vidi originalni članak

Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić odgovorio je na izjavu našeg predsjednika Ive Josipovića koji je rekao kako činjenica da su bunjevački Hrvati dobili udžbenike na ćirilici od srbijanskog predsjednika govori zasigurno o kontinuitetu politike koja želi asimilirati Hrvate u Srbiji ocijenivši to nekorektnim potezom koji treba ispraviti. 

Izjavu Nikolića prenosimo u cijelosti:

'Reakcija gospodina Josipovića je donekle razumljiva, s obzirom na to da je u predizbornoj kampanji. Ja nikada nisam i neću kampanju voditi na taj način, ali to je stvar osobnog stava. 

Međutim, činjenica je da Srbija svojim Ustavom i zakonima omogućava svim građanima da se izjasne kako žele. Legitimno pravo Bunjevaca je da iskoriste to pravo na Ustavom predviđeni način. Ako im to pravo priznaje i gospodin Josipović, zašto ih naziva bunjevačkim Hrvatima? Pod pojmom američki Hrvati se podrazumijevaju Hrvati koji žive u Americi. U kojoj to zemlji žive bunjevački Hrvati? 

Ja sam poklonio knjige bunjevačkim osnovcima. Autore udžbenika je imenovao Bunjevački nacionalni Savjet, a odobrilo šest prosvjetnih institucija Republike Srbije. Riječ je o izbornom predmetu "Bunjevački govor sa elementima nacionalne kulture" u osnovnim školama u mjestima gdje živi bunjevačka nacionalna manjina. 

Bunjevci nisu ni Srbi ni Hrvati, oni su svoji. Srbija ih kao takve sa zahvalnošću prihvaća.'

Idi na 24sata

Komentari 139

  • kabumkabum 11.09.2014.

    nemojte zaboravit da je ova smješna karikatura od čovjeka izjavila da je ponosan što je četnik,to dovoljno govori o njemu

  • refko 10.09.2014.

    srbi su srbi hrvati su hrvati ali ti nisi bas sav svoj u glavi

  • Corleone Michael 10.09.2014.

    Josipović očito uživa kad ga Nikolić šamara... Takav nam ne treba još jedan mandat... Svi za Kolindu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare