To je to što me zanima!

Nikolić: Srbin ne može primiti Nobelovu nagradu s Thaçijem

Kako je predsjednik Nikolić rekao neće dati potporu Dačiću za ovu nagradu jer je dijeli s Thaçijem "koji je osumnjičen za nezabilježene zločine na Kosovu"
Vidi originalni članak

Nakon što su marginalne srpske i kosovske skupine koje žive u Americi najavile kako će kandidirati za Nobelovu nagradu za mir srpskog i kosovskog premijera Ivicu Dačića i Hashima Thaçija i visoku predstavnicu EU koja posreduje u srpsko-kosovskim pregovorima o normalizaciji odnosa dviju država, Catherine Ashton, čini se da je srpski predsjednik Tomislav Nikolić to shvatio previše ozbiljno, gotovo kao i Dačić koji već izjavljuje kako sve što radi, radi "za Srbiju, a ne za Nobela" i kada se našalio da je bolje što je kandidat za Nobela nego za Haag.

Kako je Nikolić rekao u intervjuu beogradskim Večernjim novostima, neće dati potporu Dačiću za ovu nagradu jer je dijeli s Thaçijem "koji je osumnjičen za nezabilježene zločine na Kosovu".

- Stalno u međunarodnoj areni, od Ujedinjenih naroda do Vijeća Europe, govorim o zločinima protiv Srba na Kosovu i osnovanoj sumnji da ih je organizirao Thaçi. Ukazivao sam i na vađenje organa i na "Žutu kuću". I sada treba Srbin stati uz kandidaturu s Thaçijem, uz čovjeka kojeg samo stranci spašavaju od istrage? Bojim se da bi sve istrage protiv njega prestale ukoliko bi dobio Nobelovu nagradu. Zato Srbin uz njega ne može stati - mudruje Nikolić u Novostima.

Priznao je da ne bi reagirao na sve, ali izazvao ga je Dačić koji se nije izjasnio o zajedničkoj kandidaturi.

- Ali, budući da šuti, a i dovoljno sam star za dati mu očinski savjet, evo, poručujem mu: ima vremena, mlad si, mnogo toga još možeš učiniti za Srbiju. Kosovo nije razriješen problem. To će potrajati. Ovo je samo jedna faza. Nitko još nije dobio Nobelovu nagradu zato što je počeo razgovarati, već kada je problem riješen - rekao je Nikolić dodajući kako su on i Vučić dali potporu Dačiću kada su počeli pregovori s Thaçijem, "ali ovo s Nobelom je nešto drugo".

Idi na 24sata

Komentari 54

  • lordmiro 17.01.2014.

    **** Admin **** : Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

  • Srbin1990 09.01.2014.

    ocekivao sam ovakve komentare na racun srba od vas hrvata...verovali vi ili ne Vucic je jedini politicar koji radi stvarno odlicno svoj posao,nije ni cudo da vise od 60% ljudi bi glasalo za njega...Nikolic je tu samo za slikanje,covek se nista ne pita,ali bukvalno nista...Dacic tu i tamo,sta znam...ali nisam znao da gotivite siptare tj albance toliko a svi znate kakvi su i sta su...toliko od mene,pozz iz Sumadije

  • svilaj1 29.12.2013.

    nikoliću ako se ne varam i ti si bio osumnjičen kao četnički vojvoda za neke zločine,pa si opet posto presednik srbije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare