To je to što me zanima!

'Nisam dao iskaz USKOK-u, nije potrebna istraga. Milanoviću ja nikad nisam branio da dođe'

Ministar obrane Mario Banožić tvrdi kako je nekoliko puta pozivao predsjednika Milanovića da sjednu za stol i da porazgovaraju. Kako je rekao, učinio je to najmanje desetak puta i to u javnom nastupu, iako ga je Milanović vrijeđao.
Vidi originalni članak

Ministar obrane Mario Banožić komentirao je za Dnevnik Nove TV odnos s predsjednikom Zoranom Milanovićem istaknuvši da nikada nije rekao da predsjednik ne treba doći na ijedan događaj.

Referirao se pritom na obilježavanje 30. obljetnice vojno-redarstvenih operacija „Oslobađanje juga Hrvatske“, na koje Milanović nije bio pozvan. 

'INICIRA PRIJEPORE' Nije pozvan, ali svejedno će ići: Milanović ide u Dubrovnik odati počast poginulim braniteljima

- On je meni ne jednom nego nekoliko puta zabranio događaj, zabranio govor, ali ostavimo to po strani. Govorimo o provođenju zakona, kada se izdaju naredbe načelniku glavnog stožera koje nisu utemeljene zakonom onda one kasnije rezultiraju sa nizom problema koji se prikazuju da je to riječ o ministarstvu obrane, ali s obzirom na današnji dan, s obzirom na branitelje, ja uistinu izbjegavam govoriti o ovoj temi - komentirao je Banožić.

NIJE GA POŠTEDIO Ličko-senjski župan odgovorio Milanoviću: Ako sam ja žabac, onda je on ugojeni prasac!

Istaknuo je pritom da je nekoliko puta pozivao predsjednika Milanovića da sjednu za stol i da porazgovaraju. Kako je rekao, učinio je to najmanje desetak puta i to u javnom nastupu, iako ga je Milanović vrijeđao.

- Možete slobodno pustiti moje izjave od prije, neka se to pokaže, neka on pokaže svoju jednu gdje me nije uvrijedio na osobnoj razini, jer nema nijedne druge osnove činiti i onda mi izmišlja nekakve tamo kaznene postupke, ali proći će i to vrijeme - kazao je Banožić.

Komentirao je i optužbe predsjednika na svoj račun.

DEBLOKIRALI GRAD Milanović dolazi u Dubrovnik: Trideset godina vojne akcije 'Oslobađanje juga Hrvatske'

- Nisam dao Uskoku iskaz i nema potrebe za istragu. Što ja dovodim u pitanje, a to je način provođenja pečaćenja, a ne to da li je u prostoru trebala biti nezakonita osoba ili ne. Tada su već postupke vodili DORH u korist Republike Hrvatske, s ciljem nelegalnog najmoprimca na koji način ga iseliti, da to bude zakonito i da nema posljedice za državu.

To je bio i moj stav što se tiče tog kolegija i sastanka. Mislim da sam to jasno komunicirao u javnosti ako netko ima potrebu još razgovarati od institucija ja ću se rado odazvati – poručio je Banožić.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Idemo prema boljem 30.10.2022.

    Ljudi razmislite malo tko nam je predsjednik: dok je bio premijer branio je Perkovoća i Mustača, osuđene komunističke ubojice Hrvata a danas se hvali kako mu je djed bio u NDH. Između ta dva perioda se  je hvalio da je socijaldemokrata (kad slušam što govori on sa socijalom i s demokracijom nema blage veze). Makar se je dobro ugojilo još uvijek uspjeva mjenjati jakne kako vjetar puše. 

  • sljastrava 30.10.2022.

    Meni tu nešto ne štima.Zašto se Zoki uhvatio Baneta i nikako da ga ostavi na miru?Zavist i ljubomora štete njemu,a ne Banožiću.

  • Luna777 29.10.2022.

    Ministre Banožiću, naravno da ne istrčavate protiv Milanovića, to čine drugi za vas kao i za premijera, imate svi razne žetončiće. No, Milanović i nije tako bitan, jao to što ste dužni vratiti Hrvatskoj 5 mln kuna, za što ste krivi, jer ste odobrili da neki ne plaćaju najam godinama i time oštetili proračun RH.

Komentiraj...
Vidi sve komentare