To je to što me zanima!

'Nisam smio Jadranki reći da je umro njen mali Milan'

Vukojevci: Vozačica VW Passata u punoj brzini je udarila Milana Amića (4) koji je stajao kraj ceste. Odbacila ga je u obližnji kanal, 40 metara dalje...
Vidi originalni članak

Jadranka Amić (28) neutješno je u srijedu ujutro plakala u kući svojih roditelja u Vukojevcima nedaleko od Našica. Iako je od prometne nesreće, u kojoj je poginuo četverogodišnji sin Milan, prošlo gotovo 20 sati, suprug Milan (27) tek ujutro je smogao snage reći joj da im je poginuo sin.
- Da sam Jadranki odmah rekao što se dogodilo, nisam siguran da bi to preživjela. Mislim da bi preko noći svisnula od tuge. Milan je bio njezin ljubimac! - ispričao je kroz suze otac Milan.
Dječak je poginuo u utorak navečer dok je stajao kraj ceste. Iznenada se pojavio VW Passat i u punoj brzini pokupio mališana.
- Vozačica ga je odbacila 40 metara dalje u kanal. Cipelice su mu odletjele na drugu stranu ceste. A ona je nastavila voziti!!! Tek nakon nekoliko stotina metara odlučila se zaustaviti. Došla je vidjeti što je napravila i ponovno se zaputila prema vozilu. Da joj vozač šlepera, kojeg je pokušavala preteći, nije rekao da sačeka policiju, ona bi vjerojatno sjela u automobil i nestala - priča Ivica Amić (31), stric poginuloga dječaka.
U Općoj županijskoj bolnici u Našicama liječnici su mogli samo utvrditi smrt djeteta.
Na mjestu nesreće u Vukojevcima cijelu noć i dan okupljaju se susjedi, prijatelji i rodbina Amićevih. Komentira se svaki trenutak tragedije, razmatra se je li se moglo nešto učiniti što bi, možda, moglo pomoći malenome Milanu.
Prema njihovu pričanju, žena u automobilu krenula je pretjecati kamion koji je vozio ispred nje. Iako se radi o naseljenome mjestu, svjedoci kažu da je vozila brže od 100 kilometara na sat.
Mještani Vukojevaca ogorčeno su komentirali nesreću jer, kažu, cestom se luđački vozi, a nisu sagrađeni nogostupi za pješake. Nedeljko Ivanišević (28), očevidac prometne nesreće, kaže da od srijede neće više slati svojih troje djece u školu dok se ne riješi problem nogostupa.
- Ova nesreća je bila samo pitanje vremena! A djeca se iz škole vraćaju po mraku. Ovako više ne može! - ogorčeno kaže Nedeljko.
U Grabarju, nedaleko od Požege, ispred nedovršene kuće u kojoj živi obitelj Amić tuga i bol. Ne mire s činjenicom da malenog Milana više nema. Nitko ništa ne govori...

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Mitz 29.10.2009.

    Rolly nema potrebe da pises velikim slovima i ljudima koje ne poznajes govoris "ne serite",svatko ovdje samo ostavi svoje misljenje.Ja sam misljenja da su u ovom slucaju krivi i roditelji i vozacica,ona se nije drzala ogranicenja i pravila,a oni nisu pazili na svoje dijete.Na zalost djeteta vise nema,a ona ce morati cijeli zivot zivjeti s tim da je odnijela jedan mladi zivot.Mislim da ona nije htjela pobjeci,nego je bila soku.Sucut obitelji

  • jedina1 29.10.2009.

    Nema veće boli nego izgubiti svoje dijete, ali nije mi jasno, stvarno mi nije jasno kako jedna majka može otići spavati, a da ne shvati da nema njezinog 4 godine starog sinčića u kući. Za mene to nije majka!

  • slama 29.10.2009.

    jadnik mali

Komentiraj...
Vidi sve komentare