To je to što me zanima!

'Nismo odbili poslužiti slijepu ženu, dogodio se nesporazum'

Konobari koji su toga jutra radili u smjeni nisu odmah primijetili oznake na psu vodiču, te su upozorili gošće kako ne mogu sa psom u lokal jer su takva pravila za kućne ljubimce...
Vidi originalni članak

Leggiero bar iz Avenue Malla u Zagrebu u ponedjeljak je priopćenjem reagirao na navode da je jednoj slijepoj osobi onemogućen ulazak u prostorije tog ugostiteljskog objekta zbog pratnje psa vodiča, ističući da su se njihovi konobari ispričali kada su im gošće objasnile o kakvoj je vrsti psa riječ, ali da one ispriku nisu htjele ni poslušati.

>>>>Zbog psa vodiča slijepu ženu nisu htjeli poslužiti u kafiću

"U našim kafićima nema diskriminacije prema osobama s invaliditetom, kao što nema diskriminacije prema spolu, dobi, rasi, vjeri ili na bilo kojoj drugoj osnovi", poručuju iz Leggiero bara u reakciji nakon dopisa koji je njima i medijima danas uputila Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet.

Udruga u svom dopisu, uz ostalo, navodi da su djelatnici bara ignorirali slijepu osobu, ne želeći je saslušati, čime je "počinjena diskriminacija prema osobi s invaliditetom, sukladno Konvenciji o pravima osoba s invaliditetom", a iz Leggiero bara navode da su istražili što se točno dogodilo u petak, 11. studenog, u 8.05 sati ujutro te ističu da je, nažalost, došlo do situacije koja se lako mogla izbjeći.

"Konobari koji su toga jutra radili u smjeni nisu odmah primijetili oznake na psu vodiču, te su upozorili gošće kako ne mogu sa psom u lokal jer su takva pravila za kućne ljubimce. Gospođe su objasnile kako je to pas za slijepe, a konobari su se osobno ispričali i pozvali ih da uđu u lokal. Gospođe na žalost nisu ispriku htjele ni saslušati, već su tražile odgovornu osobu i poručile kako će tražiti pravdu tim putem te otišle. U užurbanom poslovnom objektu kao što je kafić na najfrekventnijem ulazu u Avenue Mall, greške se naravno mogu dogoditi. Naš stručni tim konobara i voditelja uvijek se trudi ponuditi najbolju uslugu, na žalost došlo je do situacije koja se lako mogla izbjeći", naveli su iz Leggiero bara.
 

Idi na 24sata

Komentari 145

  • Lalala5 19.11.2016.

    Maja-Magdalena,ne bi bilo loše da razmisliš prije nego napišeš,osim toga,nije ni obavezno komentiranje! Imaš li koju dragu osobu da je bolesna,ili jednostavno uzmi u obzir da bi se draga osoba mogla razbolit....bi li je zatvorila u kavez ili kakvi podrum....mislim bolesna je, pa će iti pokušat nastavit život, koliko toliko normalan? Jesi stvarno takva osoba ili se samo pokušavaš takvom prikazat,u većini tvojih komentara? Žao mi te....tebe i takvih jadnika! Jesu li možda djeca iduća za zabranu ulaska u javne prostore, mislim znaju plakat, vikat,trčat....ometat takve kao ti! Nastavi dalje,ima još prostora za komentiranje!

  • ragbijaš 19.11.2016.

      **** Admin**** : Poštovani, molimo vas da isključite CAPS LOCK kao i svi drugi korisnici portala. Lp

  • meri_22 15.11.2016.

    I tko sad laze? Ne mogu suditi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare