To je to što me zanima!

"Nismo poslali dobrovoljce u Ukrajinu niti ih podržavamo"

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova reagiralo je na prozivke Rusije koja je izrazila zabrinutost zbog činjenice da se u Ukrajini bore hrvatski građani
Vidi originalni članak

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova reagiralo je na prozivke Rusije koja je izrazila zabrinutost zbog činjenice da se u Ukrajini na strani Kijeva bore Hrvati i pozvala na njihovo hitno povlačenje. U našem Ministarstvu ističu da odlazak hrvatskih državljana na ukrajinsko bojište nije vezan uz niti jednu od hrvatskih institucija niti ih one na bilo koji način podržavaju. 

- Bez obzira što je riječ o samo osam ljudi, to nas zabrinjava i situaciju pratimo s najvećom ozbiljnošću. Smatramo da se svi strani borci, pa i oni koji su otišli iz Hrvatske, a koji se nalaze u Ukrajini, trebaju vratiti u svoje matične države kako bi sporazum iz Minska što prije donio konkretne rezultate - stoji u priopćenju MVEP u kojem se dodaje da Hrvatska pozdravlja postignuti dogovor u Minsku i vjeruje da njime započinje proces prekida sukoba te da predstavlja prvi korak prema održivom miru u Ukrajini. 

Podsjetimo, službena Moskva u četvrtak je izrazila zabrinutost i zaprepaštenje zbog izjave hrvatske ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić koja je potvrdila da se dobrovoljci iz Hrvatske bore na strani ukrajinskih trupa. U priopćenju koje je objavilo rusko ministarstvo vanjskih poslova navodi se kako Pusić ne stavlja pod sumnju ispravnost sudjelovanja hrvatskih građana u okviru bataljuna Azov koji su formirali ekstremni desničari. Hrvatsku su stoga pozvali da hitno povuče svoje građane iz Ukrajine.

Idi na 24sata

Komentari 123

  • ZelenaHrvatska 14.02.2015.

    Sta se mi imamo uopće dodvoravat i opravdavt Rusima,pa devedesetih su njihovi državljani dolazili vamo ratovat i pljačkati s braćom četnicima,a i sada su ti isti cetnici išli u Ukrajinu ratovat s separatistima protiv Ukrajinaca! zato neka odjebu i djele kritike Srbima a ne nama!

  • liliana 13.02.2015.

    Koje besmislice,Putin nema pametnijeg posla nego upozoravati Hrvatsku.Pa on ni nezna gdje je Hrvatska,karikiram,nebitni smo mu.

  • JureDejanović 13.02.2015.

    CRO COP ne trabunjaj svako onaj ko poseže za duđom zemljom i domom moj je neprijatelj pa taman bio moj naj rođeniji ,od sebe kreni pa onda pametuj ,za bilo kakav lopovluk pljačku krađu zauzimanje tuđe imovine treba biti nulta tolerancija i takve treba tući svim raspoloživim srestvima bez obzira o kome se radi

Komentiraj...
Vidi sve komentare