To je to što me zanima!

Ništa im nije sveto: Tijekom noći ukrali su Isusa iz jaslica

Jaslice su 2007. izradili umjetnici kipari i to u prirodnoj veličini. Tad je općina Ernestinovo pored crkve sagradila i strehu u kojoj su postavljene ove jaslice
Vidi originalni članak

Iako je deset godina mirno ležao u svojoj kolijevci, maleni drveni kip Isusa tijekom noći na srijedu je netragom nestao. Netko ga je odnio iz jaslica u Ernestinovu, selu kraj Osijeka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jaslice su 2007. izradili umjetnici kipari i to u prirodnoj veličini. Tad je općina Ernestinovo pored crkve sagradila i strehu u kojoj su postavljene ove jaslice i svih ovih godina upravo je tu bila središnja svečanost obilježavanja Božića.

- Neki dan smo primijetili da nema Isusa. Prijavili smo to policiji jer to je ipak oskvrnjivanje umjetničkog djela. Napravit ćemo novog ako ovog ne vrate. No žao nam je što je ovaj nestao. Upravo stoga što nismo očekivali da bi nekome palo na pamet ukrasti Isusa ili neku drugu skulpturu iz jaslica mi ih nismo ni pričvršćivali za postolje. Očigledno ćemo ubuduće morati - rekao je Ivica Tolić, autor nestale skulpture.     

Idi na 24sata

Komentari 49

  • jakolishe 28.09.2017.

    Bog ce vam svima suditi .. bojim se samo Božje kazne !

  • scythe 28.09.2017.

    Ništa neobično za hrvatsku ljevicu. Nekad se je otimačina i razaranje nazivalo "eksproprijacija", "nacionalizacija", "revolucija" i sličnim glupim nazivima ... a danas se, jednostavno, naziva "krađa".

  • scythe 28.09.2017.

    Dobro je da više nije ozakonjen progon vjernika, razaranje crkava i ubojstva svećenika ... kao što je bilo u ne tako davna vremena ... tako da je ovo najveće zlo koje ateistični ljevičari mogu napraviti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare