To je to što me zanima!

Ništa nije sveto: Svećenika pokrao dok je bio na kavi

Lopov je ukrao 9000 kuna, a ostavio 300-tinjak kuna milodara. No ukrao je bilješke o donacijama. Slavka Kovačevića su već pokrali prije 6 godina
Vidi originalni članak

Svećenik Slavko Kovačević (58) iz Šljivoševaca nedaleko od Donjeg Miholjca u četvrtak je nakratko napustio župni ured i otišao u seoski kafić na kavu. Bio je odsutan dva sata. Kad se vratio, župni ured bio je temeljito ispreturan, roba izbačena iz ormara, a kradljivac mu je odnio novčanik u kojem je bilo oko 9000 kuna u različitim valutama.
- Zamislite, lopov je novčanik pronašao u džepu sakoa koji je bio u ormaru! A nije, primjerice, dotaknuo milodar koji je u vrećici stajao na kuhinjskom stolu. Možda mu je tih 300-tinjak kuna bilo premalo - kaže velečasni Slavko ne prestajući se čuditi drskosti lopova koji nije zazirao od provale usred  dana.
- Ne znam što će mu, ali uzeo mi je bilješke o svim milodarima koje su župljani dosad uplaćivali - rekao je zgroženo velečasni.
Ovo nije prvi put da se susreo s krađom. Prije šest godina, dok je bio na svetoj misi u obližnjim Beničancima, lopovi su mu temeljito ispraznili župni ured i ukrali novac, mobitel, upaljač, uspomene iz Svete zemlje...
- Kao ni tada, ni ovaj put nisu ostavili otiske prstiju, tako da sumnjam da će ih policija pronaći - rekao je pomirljivo velečasni.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Crvic 03.07.2017.

    Opet je bio pijan !

  • branjo 23.07.2010.

    Sve im treba uzeti ! Neka se brinu za duše, a ne za materijalna dobra!

  • user_48140 23.07.2010.

    Za one koji neznaju(Isus Te Voli)svaki župnik ima bilježnicu u kojoj upisuje koliko je tko dao crkvi.Svake sam nedjelje na misi,i znam da \"moj\"župnik donese bilježnicu i ćita\"ivan je dao 100kn,pero200kn,đuro300kn itd.Da idete na svetu misu kad već imate tako lijep naziv znali bi to.I nije u redu da napadate župnika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare