To je to što me zanima!

Ništa od kave za van, ugostitelji bijesni: 'Ovo je katastrofalno'

Smatramo da Stožer nema stvarnu sliku stanja na terenu i zatražili smo hitni sastanak, kažu iz Nacionalne udruge ugostitelja. Hrvoje Bujas iz Glasa poduzetnika dodaje da imaju dosta opcija, pa i tužbe
Vidi originalni članak

Od početka veljače popuštanja će biti samo kod škola i sporta, a premijer Plenković najavio je da će druge mjere revidirati sredinom veljače, ovisno o epidemiološkoj situaciji. 

Naravno, ova odluka razočarala je brojne ugostitelje, a i reagirali su odmah i iz Nacionalne udruge ugostitelja. Navode da je Stožer donio ovakvu odluku jer smatraju da to nije epidemiološki ispravno, zbog toga što potiče okupljanje i zadržavanje.

- Nadalje, zaključeno je da zbog činjenice što nismo uspjeli stvoriti kolektivnu svijest o poštivanju mjera ugostitelji ne mogu raditi jer njihov posao nije čista prodaja asortimana nego i osobna sreća i zadovoljstvo pojedinca.

OD 1. VELJAČE Plenković: Mjere se mijenjaju u dva segmenta, za škole i sport

Smatramo da Stožer nema stvarnu sliku stanja na terenu i zatražili smo hitni sastanak u vezi s tim. Držimo da ova odluka nije osobito mudra, ali svatko bira svoj put u smjeru borbe protiv pandemije. Poštujemo odluke, ali dok u isto vrijeme nemamo adekvatno provedivu financijsku pomoć, nije očekivano da ćemo se prestati boriti za pravedni balans između poštivanja epidemioloških mjera i financijske štete koju ono nosi - navodi se u priopćenju nove čelnice udruge Jelene Tabak.

Hrvoje Bujas iz Udruge Glas poduzetnika reagirao je na Twitteru navodeći da je ovo katastrofalna odluka, da čak im nisu dozvolili ni kavu za van, što pekarnice i drugi dućani mogu prodavati. Dodaje da je odluka diskriminatorna.

- Tresla se brda, a rodilo se veliko ništa - napisao je Bujas na Facebooku Udruge Glas poduzetnika. Dodao je da će se UGP konzultirati sa svim neovisnim udrugama koje podržavaju njihov rad te da imaju dosta opcija djelovanja od tužbi do građanskog neposluha i da su sve opcije otvorene.

Idi na 24sata

Komentari 464

  • Domobran369 30.01.2021.

    vratite nam normlan zivot da svi ljudi mogu normalno zivjeti i raditi..dosta je laganja ugnjetavanja i maltertiranja...

  • urazik 29.01.2021.

    Poštovanje svima. Mislim da trenutno kafići ne bi trebali biti prioritet za otvaranje, za otvaranje bi trebale biti srednje škole, jadna djeca, zamislite dijete koje ide u trogodišnju školu šta je to dijete naučilo kad od 3 god. išao samo prvu godinu. Nista nam ne bi trebalo biti bitnije od dijece da krene njihovo normalno školovanje. A sto se tiče ugostitelje, oni i poljoprivrednici najviše kukaju, a najviše zarađuju u ovoj zemlji. Briga ugostitelje oni će radnika staviti iza šanka neka radi za minimalac( većina), a oni će se čuvati da se ne zaraze, briga privatnika ugostitelja za radnika, on bi najradije da taj novac sto se daje ljudima za potporu radije da se njima uplatio ,a radniku ni kune jel' oni su jadni. Treba tako biti zatvoreno do iza Uskrsa, pa neka i oni žive od 4000 kn. Ispričavam se onim ugostiteljima koji drže do svojih radnika ali takvih je malo. Znam ugostitelje po Slavoniji koji su uzeli poticaj ,a radnicima uplatili minimalac, a sebi uzeli ostatak, jadno, jadno jel' im je to država dozvolila, a i nekima su uzeli već godišnje odmore, tako da pojedini konobari kad krenu raditi nema godišnjeg odmora do nagodinu i to sve za minimalac, i to im je država dozvolila da se radniku uzme godišnji odmori. Za sad škole neka budu prioritet i dijece, jel' odrastao čovijek bi trebao moći bez kafića i teretana, a dijeca bez pravog školovanja NE.

  • stjepan berma 29.01.2021.

    Mjere su katastrofa, ne samo zbog kafića, već zbog svih obrtnika kojima je ugrožena egzistencija. Ovakve mjere mnoge uništavaju. Zar nema nitko pametan, da to uredi sa manje štete. Ovako se mnoge uništava, ekonomski i psihički. Naravno kad mjere određuju oni koji ne žive od svog rada već plačenici i paraziti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare