To je to što me zanima!

Ništa od zaokreta u Vatikanu: Biskupi ne žele biti liberalni

Čak 62 sinodalna oca od 183 nisu prihvatila poglavlje u kojem se govori o pažnji prema gay osobama. Još niži placet je dobilo poglavlje o rastavljenim vjernicima
Vidi originalni članak

Završni dokument biskupske sinode o obitelji usvojen je večeras većinom glasova sinodalnih otaca, ali na određenim poglavljima nije postignuta kvalificirana većina od dvije trećine glasova od onih koji su glasovali, od prisutnih u dvorani, prenosi Večernji list.

Većina poglavlja dobila je više od dvije trećine glasova, dok oni koji obrađuju osjetljive teme, kao što je ona vezana za homoseksualne osobe i za rastavljene i ponovno oženjene, nisu dobili dvotrećinsku većinu.

- Ne postoji temelj za povezivanje ili stvaranje analogija između homoseksualnih 'brakova' i Božjeg plana o braku i obitelji.  No, muškarci i žene s homoseksualnim tendencijama moraju biti prihvaćeni sa štovanjem i s osjetljivošću - stoji u 55. poglavlju dokumenta. 

Čak 62 sinodalna oca od 183 nisu prihvatila poglavlje u kojem se govori o pažnji prema homoseksualnim osobama. No, još niži placet je dobilo poglavlje koje govori o davanju hostije rastavljenim i ponovno oženjenim parovima.

Na koncu večerašnjeg glasovanja sinodalnim ocima se obratio papa Franjo koji je dobio veliki pljesak i ovacije svih sinodalnih otaca.

Idi na 24sata

Komentari 600

  • smilodon 20.10.2014.

    Krist je rekao: “Što dakle Bog združi, čovjek neka ne rastavlja!” (Mk 10,9). Ono što nam On ovdje govori znači da Bog brakom vezuje ljude zajedno za cijeli život. On zapravo od dvoje stvara jedno. On povezuje njihove duše. I nitko, pa ni Katolička crkva, nije dovoljno snažan da razvrgne tu vezu. To se ne može učiniti. malo o crkvi i bogu i bibliji i evanđeljima i zakonima, Crkva ne izmišlja moć. Ona ima samo moć koju joj Bog daje. Dakle, nije Crkva ta koja govori: “Mi ne želimo dopustiti razvode.” Ona govori: “Mi ne možemo. Bog nam nije dao moć da rastavimo ono što je On sastavio.” On nije nikome dao takvu vrstu moći, čak ni svojoj Crkvi, pa stoga niti našem novom papi Franji! mislim da je on malo zabrijao!

  • MALA RAJA 20.10.2014.

    Šta reci o ovoj temi zvanoj " svecenici i crkva".. teško išta dobro jer crkva je daleko od crkve ,a njeni zaposlenici i clanovi daleko od svecenika... vecina obicnh vjernika se daleko više pridržava svega iz sv. pisma nego oni koji nam to propovjedaju i pametuju. Rezime svega ......Žalosno!!!!

  • PetarEzgeta 20.10.2014.

    Vjera u Boga, nije vjera u svečenika i u ono što svečenik kaže. Vjernik ne sluša svečenika, vjernik živi svoju vjeru, pa prema tome vjernik ne ide na misu, u crkvu, ne služi farsi, ne obavlja izmišljene sakramente odnosno poganske šamanske obrede stare desetak tisuća godina. Hrvatska tradicija i kultura nije crkva, kršćanstvo ili poganizam. Crkva je lažni prorok, inkvizicija, progon, ubojstvo, pedofilija, krađa, kolonizacija, iskorištavanje jada i siromaštva siromašnih. Crkva je novac, novac je zlo, novac je Sotona, crkvi ili svečenicima pod hitno treba egzorcist! Hrvat, sam, nisam katolik, musliman, židov, pravoslavac, protestant, luteran... Rekli: Stjepan Radić i Ante Starčević. Aleluja!

Komentiraj...
Vidi sve komentare