To je to što me zanima!

'Niste bili na sjednicama HRT-a pa sada izvolite vratiti novac'

Programsko vijeće HRT-a satima se bavilo samim sobom. Na tapeti su bili članovi vijeća Ante Tomić i Ivo Goldstein, koji su u kolumni kritizirali Brunu Kovačevića
Vidi originalni članak

Umjesto da prva točka dnevnog reda bude razrješenje vijećnice Sanje Ivić, koje je ona sama zatražila nakon što je Programsko vijeće za glavnog urednika HTV-a izabralo Brunu Kovačevića te nije potvrdilo izbor Vladimira Kumbrije za glavnog urednika Hrvatskog radija (što Ivić pripisuje lobiranju Duška Radića), Programsko vijeće HRT-a satima se bavilo samim sobom. Na tapeti su bili članovi vijeća Ante Tomić i Ivo Goldstein, koji su u novinskoj kolumni kritizirali Brunu Kovačevića. Kolege im nisu zamjerili samo to.

- Gospodine Tomiću, niste bili na tri sjednice vijeća HRT-a i samo četiri puta ste se javili za riječ. Goldstein nije bio na četiri sjednice. Što se tiče zajedničkih sjednica Vijeća i Nadzornog odbora, situacija je još gora. Gospodine Goldstein, niste bili na čak sedam sjednica, sram vas bilo! Vas dvojica u radu niste sudjelovali, a za tih nekoliko mjeseci primili ste plaću u iznosu od oko 6000 kuna. Pozivam vas da taj novac vratite HRT-u - rekao je vijećnik Josip Čerina. 

HRT-ova pravnica citirala je članke zakona i upozorila da prema vijećnicima može djelovati samo onaj tko ih je imenovao, a to je Sabor. Tomić je odgovorio da ima pravo iznositi svoje mišljenje u kolumni.

- Mi smo javne ličnosti, a istupili smo zbog javnog interesa. Osjetili smo se ponukanima da napišemo taj tekst jer smo osjetili da ta osoba ne zaslužuje povjerenje Programskog vijeća - rekao je Goldstein. 

Kovačević mu je u pauzi na hodniku kazao da nije fer što su napisali negativan članak samo dva dana nakon njegova izbora. 

- Ako nakon šest mjeseci stanje ne bude valjalo, onda mi radite što god hoćete – rekao je Kovačević. 

Razrješenje Sanje Ivić morat će pričekati novi saziv Sabora, a Vijeće je ostalo pri odluci da ne potvrdi mandat Kumbriji, koji je sad urednik Informativnog programa Hrvatskog radija, jer im je u njegovoj programskoj shemi bio previše informativnih sadržaja. Predstavili su se novi kandidati za glavnog urednika Hrvatskog radija: Tanja Baren, Tihomir Vinković, Vladimir Pijaca i v.d. glavnog urednika HR-a Duško Radić.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • sitni-spekulant 19.12.2011.

    Niste vi javne osobe nego javna sramota!

  • zlundralo 06.12.2011.

    volim čitat Tomićeve kolumne,uvjek fino bocne sve što nekog ide,a eto u Hrvatskoj bi i Isus sagriješio da živi ovdje,nema tu poštenja

  • lunar 2 06.12.2011.

    "a za tih nekoliko mjeseci primili ste plaću u iznosu od oko 6000 kuna. Pozivam vas da taj novac vratite HRT-u - rekao je vijećnik Josip Čerina." Bravo!!!! Tako bi trebalo u cijeloj zemlji na svim razinama! Tko ne odradi posao za koji je plačen ili ne opravda prisutnost na "intelektualnim" zadačama.....vratiti novac koji su primili! Ne može se primati naknade za uvedene u zapisnik ili raspored ili formalno članstvo! TAKO!!! DAJTE PRIMJER OSTALIMA!

Komentiraj...
Vidi sve komentare