To je to što me zanima!

Nisu imali dokaza: Oslobodili majku i sina za ubojstvo muža

Đuro Šuveljak nestao je još 1995. godine. Suprugu Katicu i sina Predraga sumnjičili su da su ga ubili. U kući su i našli krv, ali nisu mogli utvrditi da li pripadaju Đuri
Vidi originalni članak

Predrag (38) i Katica (64) Šuveljak u srijedu su na bjelovarskom Županijskom sudu nepravomoćno oslobođeni optužbe za ubojstvo oca i supruga Đure Šuveljaka, koji je misteriozno nestao 8. veljače 1995. godine. Đurino tijelo do danas nije pronađeno. Pojašnjavajući presudu predsjednica vijeća Sandra Hančić je kazala kako tijekom postupka sa sigurnošću nije dokazano da su te kobne večeri sin Predrag i majka Katica po prethodnom dogovoru u dnevnom boravku oko 23 sata napali i tvrdim predmetom ubili Đuru. Doduše, tijekom ponovnog suđenja jer je prvu oslobađajuću presudu Vrhovni sud RH ukinuo, analizirani su tragovi krvi u hodniku i dnevnom boravku ali se sa sigurnošću zbog proteka vremena nije moglo utvrditi da li su oni povezani s  nekakvim nasilnim činom.

Tragovi krvi zapravo od Katičine menstruacije

Katica je tada tvrdila da su kapljice krvi koje su našli na tapetama zapravo tragovi njezine menstruacije. Đuru su u međuvremenu proglasili mrtvim jer je od njegovog nestanka prošlo mnogo vremena. Svjedok Željko Šabarić je tvrdio kako je kobne večeri nakon povratka s posla kombijem na putni most dovezao Đuru, koji je krenuo prema ulazu u dvorište. No, što je dalje bilo ostat će policijska i pravosudna zagonetka, unatoč svim pokušajima pokojnikovog brata Zdravka i starijeg Đurinog sina Mladena, koji su u svojim iskazima tvrdili da su Predrag i Katica odgovorni za Đurin misteriozan nestanak. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • krizbaher 10.11.2010.

    I još jedna stvar za mrkvu666... Porijeklo krvi se može utvrditi analizom DNA, što je i učinjeno, ali se ta krv ne može povezati sa nekim određenim događajem, pogotovo u ovakvim okolnostima, budući da policijski službenici i vještaci-stručnjaci nisu vidovnjaci, niti mogu pretpostavljati stvari. Njihovi zaključci mogu se temeljiti, i kao takvi koristiti u daljnjem postupku, isključivo na utvrđenim činjenicama.

  • krizbaher 10.11.2010.

    Da pojasnimo neke stvari mrkvi666 te eventualno drugima kojima neke stvari nisu jasne... Ukoliko ne postoji izravan očevidac ubojstva, a nema tijela žrtve (niti ključnih dijelova tijela), tada nema ni kaznenog djela ubojstva. Točka. Ostalo su samo indicije na osnovu kojih nitko ne može biti osuđen za kazneno djelo.

  • mrkva666 10.11.2010.

    mislim da je bilo previše propusta u istrazi.kako se nemože utvrditi porjeklo krvi na zidu

Komentiraj...
Vidi sve komentare