To je to što me zanima!

Nisu joj mogli odoljeti: Vidjeli kozu pa ju udomili u Zagrebu

Zagrebačka obitelj Maurović udomila je kozu koju su nazvali Bambi Mee. Na izložbi životinja u Bjelovaru Renata Maurović “zaljubila” se u mladu kozu patuljastog rasta...
Vidi originalni članak

Iako ih se najčešće povezuje s farmom i sa stočarstvom, koze postaju sve popularniji kućni ljubimci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zagrebačka obitelj Maurović udomila je kozu koju su nazvali Bambi Mee. Na izložbi životinja u Bjelovaru Renata Maurović “zaljubila” se u mladu kozu patuljastog rasta.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Bila je to ljubav na prvi pogled, spontano se sve dogodilo. Jednostavno joj nismo mogli odoljeti i udomili smo je - objašnjava vlasnica Renata. Ipak, priznaje kako oko ovog pomalo neobičnog kućnog ljubimca ima puno posla. Briga je vrlo velika. Obitelj Bambi Mee stalno nadzire.

- Hranimo je zamjenskim mlijekom, pazimo na količinu žitarica koje pojede, sijeno joj mora biti dostupno u svakom trenutku - pažljivo napominje Renata.

Obitelj Marković ima brojne ljubimce u kući. Veliki su ljubitelji životinja pa uzgajaju domaće životinje godinama, čuvaju ih i brinu za njih. Renata kaže da njihovo životinjsko carstvo odlično funkcionira. Objašnjava kako među životinjama vlada sklad.

- Bambi Mee je mazasta i privržena, ali ima i svoju drugu, izrazito živahnu stranu - komentira Renata.

Priznaje da je u jednom trenutku požalila što je udomila kozu, jer kad se Bambi Mee razbolio, svi ukućani teško su to podnijeli. Unatoč sreći koju koza donosi u obitelj Maurović, Renata napominje da koza nije idealan kućni ljubimac te da treba puno strpljenja, vremena i pažnje da biste imali kozu za kućnog ljubimca.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Magdalena777_1 07.12.2016.

    Kozlići su vrlo dragi, pitomi i privrženi, za razliku od janjaca koji su plahi i ne daju se uhvatiti dok su uz majke, kozlići su pitomiji, radoznali i lakše se spitome, razlika se gubi ako ih od malena hranite na dudu zamjenskim mlijekom, onda su isto tako pitomi i janjci i kozlići i sva mladunčad bilo koje vrste i idu za vama kao da ste im majka..... beskrajno su dragi i ne znam tko ima srca zaklati ih, ja ne bih niti da umirem od gladi na pustom otoku.... jer su kao djeca.

  • zlatkoli 07.12.2016.

    e ova jaretina je bolja od janjetine

  • lokal patriota 07.12.2016.

    Odlično, sada po kući imaju besplatne klikere koje mogu skupljati , lakirati i prodavati pod meeee proizvod. Izvorno domaće hrvatsko.

Komentiraj...
Vidi sve komentare