To je to što me zanima!

Nisu plaćali dobavljače, ali su trošili na putovanja, donji veš...

Privatni troškovi u Agrokoru - stotine tisuća kuna - odnose na ljetovanje na Ibizi, skijanje u Alta Badiji, obiteljsko putovanje u Dohu, na Tajland, Ko Samui...
Vidi originalni članak

Revizija u Agrokoru otkrila je neprikazane troškove i "troškove" za inicijalnu javnu ponudu (IPO) koncerna i poduzeća u njegovom sastavu. 

- U sklopu revizije utvrđeno je da se samo dio tih troškova odnosi na IPO, odnosno da je 50 posto tih troškova ustvari bilo privatne naravi, a radi se o troškovima za ljetovanja i mondena ljetovališta, helikoptere, brodove i avionske karte... Nije toliko problem što je imovina Agrokora korištena u privatne svrhe, to se sve može regularno koristiti ako se regularno plaća, ali ovdje je glavni problem to što ti računi uopće nisu bili prikazivani u bilancama i izvješćima, nego su odjednom iskrsnuli u prosincu 2016. Zbog toga smo i angažirali kompaniju za forenzičku financijsku analizu, kako bismo vidjeli na što se sve trošilo - rekao je Ramljak.

Prema neslužbenim saznanjima Jutarnjeg lista, ti se privatni troškovi - stotine tisuća kuna - odnose na ljetovanje na Ibizi, skijanje u Alta Badiji, obiteljsko putovanje u Dohu, na Tajland, Ko Samui, a da se troškovi šopinga na kompanijskoj kreditnoj kartici odnose na brendove kao što Victoria’s Secret, Jimmy Choo, kupnje preko web sitea za luksuznu robu Net-a-Porter.

Sve će te troškove detaljno istražiti financijska forenzička tvrtka, pa će se tada znati na što se sve privatno trošilo, a što nije bilo uključeno u prethodne bilance.

Idi na 24sata

Komentari 138

  • PRAVILO BROJ 8 11.10.2017.

    a zato su penzioneri obican narod ostali bez gaca

  • kakiš 11.10.2017.

    Poslovanje na hrvatski način,ako se ne varam to je kazneno dijelo po zakonu...imaš novce ne plaćaš obaveze ali trošiš na luksuz..samo u HR!

  • Haso_i_Mujo 10.10.2017.

    Mene zanima koliko su potrošili na salmu i sir????

Komentiraj...
Vidi sve komentare