Obavijesti

News

Komentari 138

Nisu plaćali dobavljače, ali su trošili na putovanja, donji veš...

Nisu plaćali dobavljače, ali su trošili na putovanja, donji veš...
1

Privatni troškovi u Agrokoru - stotine tisuća kuna - odnose na ljetovanje na Ibizi, skijanje u Alta Badiji, obiteljsko putovanje u Dohu, na Tajland, Ko Samui...

VIDEO

Revizija u Agrokoru otkrila je neprikazane troškove i "troškove" za inicijalnu javnu ponudu (IPO) koncerna i poduzeća u njegovom sastavu. 

- U sklopu revizije utvrđeno je da se samo dio tih troškova odnosi na IPO, odnosno da je 50 posto tih troškova ustvari bilo privatne naravi, a radi se o troškovima za ljetovanja i mondena ljetovališta, helikoptere, brodove i avionske karte... Nije toliko problem što je imovina Agrokora korištena u privatne svrhe, to se sve može regularno koristiti ako se regularno plaća, ali ovdje je glavni problem to što ti računi uopće nisu bili prikazivani u bilancama i izvješćima, nego su odjednom iskrsnuli u prosincu 2016. Zbog toga smo i angažirali kompaniju za forenzičku financijsku analizu, kako bismo vidjeli na što se sve trošilo - rekao je Ramljak.

Prema neslužbenim saznanjima Jutarnjeg lista, ti se privatni troškovi - stotine tisuća kuna - odnose na ljetovanje na Ibizi, skijanje u Alta Badiji, obiteljsko putovanje u Dohu, na Tajland, Ko Samui, a da se troškovi šopinga na kompanijskoj kreditnoj kartici odnose na brendove kao što Victoria’s Secret, Jimmy Choo, kupnje preko web sitea za luksuznu robu Net-a-Porter.

Sve će te troškove detaljno istražiti financijska forenzička tvrtka, pa će se tada znati na što se sve privatno trošilo, a što nije bilo uključeno u prethodne bilance.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su