To je to što me zanima!

Nisu prijavljene: Amfore u vili Nadana Vidoševića ilegalne?

U Registar kulturnih dobara RH nije upisana zbirka amfora u vlasništvu Nadana Vidoševića, a svako trgovanje sličnim predmetima je u Hrvatskoj ilegalno
Vidi originalni članak

Stručnjaci Ministarstva kulture komentirali su za Večernji list činjenicu da bazen u vili Nadana Vidoševića krasi kolekcija antičkih amfora.

Luka Bekić, ravnatelj Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju Ministarstva kulture, objasnio je kako privatna osoba ne može legalno posjedovati amfore ili druge slične vrijedne predmete izvađene iz hrvatskog podmorja, a da nisu uredno prijavljeni i registrirani u nadležnom konzervatorskom zavodu, odnosno upisani u evidenciju Uprave za zaštitu kulturne baštine.

Istaknuo je kako je svako trgovanje takvim predmetima bez navedenih certifikata ilegalno, a u Registar kulturnih dobara RH nije upisana zbirka amfora u vlasništvu Nadana Vidoševića.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • niksonvkci89 17.11.2013.

    Gdje su oni koji su ga pratili kad su bili izbori za predsjednika,kud nije pobjedio pa sad bi imali i predsjednika i premijera u prdekani.To još nije zabilježeno nigdje u svijetu.

  • sotona_1 17.11.2013.

    Liniću evo gdje su pare samo ih trebaš uzet i država će procvijetat !!!

  • liliana 17.11.2013.

    Svatko u Hrvatskoj koji ima vilu i skupi auto krade negdje ili imaju abnormalne plaće i bonuse poput bankara.Šta bi kod Lukovića našli da zavirite,ali on je to zaradio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare