To je to što me zanima!

Nisu pronašli majku ostavljene bebe, dat će je na posvajanje

Novorođenče su 22. siječnja 2014. u ulazu stambene zgrade u Tuzli našli mladić i djevojka. Beba je bila zamotana u odjeću i toliko slaba da nije mogla ni plakati
Vidi originalni članak

Majka bebe koja je pronađena 22. siječnja ove godine u haustoru stambene zgrade u Lukavcu kod Tuzle (BiH) još nije pronađena.

- Teško će to biti jer radi se o tek rođenom djetetu. Beba je u UKC Tuzla, ali ne može tamo zauvijek ostati, pa ćemo uskoro pokrenuti postupak usvajanja. Istražne radnje još uvijek traju, a i ako se pronađe majka trebat će utvrditi radi li se o ženi iz siromašne obitelji, mladoj djevojci ili osobi koja je psihički oboljela. Sve su to nepoznanice u istražnom postupku u kojemu policija nastoji utvrditi identitet žene koja je ostavila tek rođeno dijete - rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužiteljstva Tuzlanskog kantona.

Podsjetimo, u noći između 22. i 23. siječnja mladić i djevojka su pola sata prije ponoći izlazili iz stana mladićeve sestre. Kada su došli do metalnih izlaznih vrata, na podu je ležao nekakav zamotuljak, pogledali su što je i nemalo se iznenadili kada su vidjeli malu glavicu bebe koja nije imala snage ni plakati. Odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć. 

Bebu su prevezli u Univerzitetski klinički centar u Tuzlu gdje je smještena na odjelu pedijatrije. Stanari zgrade ništa ne znaju o tome kako je beba završila u njihovom ulazu.

- Ujutro me susjed iz druge zgrade pitao što je to bilo kod nas jer je vidio policiju i Hitnu pomoć. Rekla sam da ne znam, a tek kasnije mi je susjeda rekla da je pronađena beba. Sin mi je potom rekao kako je dvije večeri vidio svjetlo u podrumu, nije provjeravao jer je mislio je netko zaboravio ugasiti svjetlo. Šokirani smo zbog ovog događaja - rekla je Ivkuna Nikić (55), stanarka u zgradi gdje je pronađena beba. 

Pretpostavlja se da je žena rodila u podrumu, da je bebi pregrizla pupčanu vrpcu, no unatoč tome odlučila je svoju tek rođenu djevojčicu, zamotanu u komad odjeće, ostaviti na hladnom podu. 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • NEmigrantima 06.02.2014.

    jadna mala, tek što je došla na svijet, odmah prepuštena sama sebi :(

  • Mer_i 05.02.2014.

    bolje da je daju na posvajanje sad kad je tako mala.Nece ni znati da ju je bioloska majka napustila.Roditelji su oni koji te odgoje i vole,brinu o tebi,a ne oni koji te naprave,rode pa te ovako neljudski odbace.Ima puno ljudi koji ne mogu imati djecu,a dali bi sve da ih imaju.Sad ce takvi imati prilike da posvoje tu malu curicu.Zelim joj veselo djetinstvo i da nikad ne sazna sta se sve dogadalo prvih dana njenog zivota.

  • varešak 05.02.2014.

    dat če Bog da dijeteodraste i postane dobar čovjek takve osobe kao njegova majka ne zaslužuju da imaju djecu

Komentiraj...
Vidi sve komentare