To je to što me zanima!

Požar u kojem je poginulo 13 novorođenčadi je podmetnut

Požar u iračkom rodilištu u kojem je u srijedu preminulo 13 beba je namjerno izazvan, javio je glasnogovornik Ministarstva zdravlja Iraka Ahmed al-Rudeini
Vidi originalni članak

U stravičnom požaru u bolnici Jarmuk u središtu Bagdada poginulo je 13 beba jer su vrata prostorije s novorođenčadi bila zaključana, a uspaničeno osoblje nije moglo pronaći ključ. Požar je namjerno izazvan, javio je glasnogovornik Ministarstva zdravlja Iraka Ahmed al-Rudeini, piše Daily Mail.

Roditelji smrtno stradalih beba kažu kako su pokušali spasiti svoje bebe od požara, ali da su vrata bila zaključana, a osoblje nije znalo gdje je ključ, piše Independent.

Iračko ministarstvo je potvrdilo da je u požaru smrtno stradalo 13 beba, a ozlijeđeno 29 žena i 8 beba. Civilna zaštita uspjela je ugasiti požar i ozlijeđene prebaciti u najbližu bolnicu. 

Mariam Thijeel, majka novorođenčeta koje je poginulo u požaru, priča kako je trčala spasiti dijete, ali nije bilo struje i vrata su bila zaključana. Tražila je pomoć od jednog člana osoblja, ali joj je odgovorio da joj ne može pomoći jer je požar.

Glasnogovornik bolnice kaže da su napravili sve što je u njihovoj moći. Vlada je objavila da će istražiti cijeli slučaj. Istraga neće umanjiti bol gnjevnih roditelja, koji su se okupili ispred bolnice Jarmuk zahtijevajući istinu. Jedan otac, 30-godišnji Hussen Omar, kojemu su u požaru poginuli blizanci, djevojčica i dječak od tjedan dana, neutješno je stajao ispred bolnice i vikao na vladu da mu vrati djecu.

- Ljudi su vrištali i trčali bolnicom. U jednom trenutku netko je razbio prozor i gurnuo me vani - priča Shaima Hassan, koja je također izgubila bebu u požaru.

 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • piramida 14.08.2016.

    gdje su bebe zavrsile boga pitaj kakva je to namjestaljka.

  • MasterMan 14.08.2016.

    Al što su pametni kad se nisu sjetili razvaliti vrata! I mi bi onda takve slične "vss doktore i naučnike" trebali primati pod krinkom migracije...ma mrš!

  • kokaza10 14.08.2016.

    Užas! Osoblje spašavalo svoje guzice, trebaju odgovarati za to!

Komentiraj...
Vidi sve komentare