To je to što me zanima!

Nitko ne putuje: Zbog kvara na Soyuzu ISS će ostati prazna?

Pad bespilotne letjelice koja je krenula na ISS navela je Ruse na ispitivanje njihovih ostalih letjelica i odgađanje lansiranja Soyuza koji je trebao poletjeti 22. rujna
Vidi originalni članak

Američka svemirska agencija NASA objavila je da će Međunarodna svemirska postaja možda nastaviti letjeti bez posade ukoliko ruski Sojuz ne  bude  mogao prevoziti astronaute na ISS, piše BBC. Raketoplan  Soyuz postao je jedini prijevoz za astronaute za Zemlje i ako ne bude mogao letjeti, neće letjeti nitko. Prošlotjedni pad bespilotne letjelice koja je krenula na ISS navela je Ruse na ispitivanje njihovih ostalih letjelica i odgađanje lansiranja Soyuza koji je trebao poletjeti 22. rujna. Na ISS su trenutno dvije ruske letjelice s ukupno šest astronauta, no one će uskoro morati napustiti postaju jer u svemiru mogu biti oko 200 dana. Ukoliko nakon povratka tri člana posade nova skupina astronauta ne ode na ISS moguće je da će barem na neko vrijeme ostati sama. 


Idi na 24sata

Komentari 4

  • PapaŠtrumpf 31.08.2011.

    Neka padne u Hrvatsku, pa kad vam HAK isporuči račun....

  • corvis 31.08.2011.

    Zanima me zašto naši novinari pišu Soyuz? Mislim da je hrvatskom jeziku bliskije Sojuz.

  • AndjelMoredu 30.08.2011.

    ISS je problem zbog prazne kase i RUSI sad traze nesto sto i njima nedostaje, u NASI kasa je vec prazna zbog ilijevanja "sila teza" iz nase planete zemlje vani u svemir pomocu goleme topline.

Komentiraj...
Vidi sve komentare