To je to što me zanima!

Nitko neće Bandića, bistu od 10.000 eura nisu uspjeli prodati

Aukciju slika i biste organizirala je Udruga za pomoć u liječenju Ivi Kroli, branitelju oboljelom od ALS-a. On skuplja novac za eksperimentalno liječenje u Kini
Vidi originalni članak

Brončana bista Milana Bandića i dalje će stajati u prostorijama belot kluba Velebit. Početnu cijenu od 10.000 eura nitko nije platio.

- Cijena je opravdana s obzirom na rad i materijal, ali je ipak previsoka - rekla je Mirna Šitum, Bandićeva pročelnica za zdravstvo.

Aukciju slika i biste organizirala je Udruga za pomoć u liječenju Ivi Kroli, branitelju oboljelom od ALS-a, amiotrofične lateralne skleroze.On skuplja novac za eksperimentalno liječenje u Kini, koje se pokazalo uspješno za ALS.

Bistu je naručio Bandić

Drugi se polijevaju vodom, a Josip Braco Pil, predsjednik humanitarne udruge BK Velebit, odlučio je prodati Bandića. Kaže da je cijena opravdana jer je to rad akademskoga kipara Tomislava Kršnjavog izliven u Ljevaonici Ujević.

- Bandić je naručio tu bistu, a kad su 24sata objavila priču o tome, ja sam preuzeo odgovornost kako ne bi zvučalo da Milan sam sebi naručuje bistu - kaže Pil.

On ju je i platio. Pil i Bandić su bili veliki prijatelji, ali je to puklo prije tri godine. Bista je stajala u prostorijama udruge, ali sad ju je odlučio prodati. 

- Ne prodajem je zbog svađe nego isključivo iz humanosti - zaključuje Pil.

Aukcija nije bila previše posjećena

Aukcija nije bila previše posjećena i prikupljeno je tek 2100 kuna. Prodane su tri slike. Bandićevu bistu, ali i ostale umjetnine, Pil će i dalje ostaviti izložene te ih zainteresirani mogu kupiti.

- Očekivao sam da će doći gradonačelnik Milan Bandić i kupiti bistu i tako pomoći Kroli - razočaran je Pil. Pozvao je Bandića da ipak kupi bistu.

Bandić nije bio na aukciji nego u BiH na proslavi dana Općine Neum. 



Idi na 24sata

Komentari 133

  • user_26733 02.09.2014.

    pa da milanovo glasačko tijelo neće kupiti bistu pa nije mi to jasno,. već vidim prijedlog u zg skupštini, točka 1. U centru bandićevih fotnana između starih i novih, sjajit će se bista zagrebačkog gradonačelnika koji nije ničija ku.va nit se da vući za rukav, ko je za??

  • pajuta 01.09.2014.

    Bandiceva bista na prodaju? Decki s tim na saro zeljezo tam bute najvise dobili za nju

  • 01.09.2014.

    Lijepo bi pasala uz fontane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare