To je to što me zanima!

'Nitko nema većinu, ali neću dopustiti poigravanje državom'

Hrvatskoj je potrebna odgovornost, razboritost i poniznost. Neću dopustiti da odugovlačenje prouzroči nesagledive posljedice za državu, kazala je predsjednica
Vidi originalni članak

Upravo samo okončala i treći krug konzultacija za imenovanje mandatara Vlade RH i pokazalo se i ovaj put da nitko ne raspolaže potrebnom, dovoljnom većinom, kazala je na početku obraćanja javnosti predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. 

Naglasila je kako je treći krug konzultacija započela u ponedjeljak s Domoljubnom koalicijom i koalicijom Hrvatska raste. 

- Željela sam napraviti i taj iskorak da nađem dodirne točke dviju strana koje su dobile najviše glasova no pokazalo se da ne postoji prostor za dogovor i toliko potrebno zajedništvo koje ne bi značilo jednoumlje nego prepoznavanje potrebe. Hrvatskoj treba odgovornost, razboritost i poniznost. Neću dopustiti da odugovlačenje prouzroči nesagledive posljedice za državu - kazala je predsjednica. 

Dodala je kako je četvrti krug konzultacija zakazala za utorak 22. prosinca ujutro. 

- Neću nikome dopustiti da se poigrava našom državom - zaključila je u obraćanju javnosti. 

Idi na 24sata

Komentari 446

  • antijugoslavencina 17.12.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 2 teže opomene u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • KAJBUM_1 17.12.2015.

    Precjednica je zavrsila tri Konzultacije I nije pronasli nijednim stranku sa dovoljno zastupanika I sta sada tu treba dalje traziti ?!. Izbori su da se dobije pobjednika tko ima najvise zastupanika . U konzultacijama se je vidjelo da nije bilo onog tko bi sakupio odredjeni Broz zastupnika da bi dobio pravo za osnivanje vlade . Sada nakon tih konzultacijama nije potrebno da se dade prilika za prepucavanje stranaka koja proba sastavit I vladu sa onima koji se neslazeju u politici pa sve sa time samo Vara Glasace koji su od readily kome ce dati Glas . Normalno je da se nadje onaj tko je dobio najvise zastupnika I tu netreba trazit nista vise a o problem o tome da sve nije naslovom onog tko nije imamo vise od 50 % je da sve Glasaci Sami odredjeni drugi puta za koga bi Dali ponovno Glas . Najglavnije je to da u Hrvatskom Saboru treba imati vise od 50% glasa da sve uvazi zakon Ili reforma koju ta stranka kokrene u Hrvatskoj Skupstini. Koaliranjem se samo ruse interesi stranaka I glasaca koji su Dali svoj Glas za one koje oni smatra ju da su u stanju sprovesti reformu koja bude stitila Hrvatske Interese I Hrvatskog naroda. Problem Hrvata je u tome sto ima previse onih koji su osnovali stranke za svoje Interese a ne Interese Hrvata I Lijepe nase.

  • balkanas 16.12.2015.

    upravo se predsjednica poigrava državom jer su tu i hdz kojeg podržava i sdp kojeg želi spriječiti da dođe na vlast, nama bi trebao nestranački predsjednik ili predsjednica koja nebi držala stranu nijednoj stranci, to bi bilo pošteno ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare