To je to što me zanima!

Početak suđenja Marini Lovrić Merzel odgodili za ponedjeljak

Bivšoj županici sudi se zbog primanja mita i pranja novca, neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave
Vidi originalni članak

Bivša SDP-ova sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel trebala je u četvrtak sjesti na optuženičku klupu zbog optužbi za niz nezakonitosti - od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.

Ročište je odgođeno za ponedjeljak jer tvrtka Lav Auto Popec, koja je prodala zgradu za Hitnu pomoć u Sisku, više ne postoji kao pravna osoba. 

- Jedno okrivljeno trgovačko društvo Popec otišlo je u stečaj, a sud o tome nije službeno obaviješten. To će se provjeriti u sudskom registru i onda će se postupak protiv te tvrtke obustaviti - pojasnio je na izlasku iz Županijskog suda u Zagrebu odvjetnik Čedo Prodanović dodavši kako je novo ročište zakazano za ponedjeljak u 9 sati. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Suđenje je zakazano nakon što je Vrhovni sud u prosincu presudio da sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić nije mogao odbiti nagodbu Uskoka s poduzetnikom Željkom Žužićem koji je kao suoptuženik priznao da je bivšoj županici dao sto tisuća eura mita.

NIZ NEZAKONITOSTI Počinje suđenje Lovrić Merzel: 'To je običan politički progon'

Uz tu bivšu SDP-ovu lokalnu moćnicu, koja je nakon uhićenja provela više od pet mjeseci u istražnom zatvoru, te Žužića, optužnicom potvrđenom još krajem 2015. optuženi su i ostali akteri ove korupcijske priče - predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak, Bernard Popec koji je županiji prodao zgradu za Hitnu pomoć, županicin nećak Dalibor Rožanković i voditelj u Hrvatskim šumama Zvonko Rožić. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • ramokatolik 10.03.2018.

    Pa zar ta hrvatica još nije osuđena ?????

  • Wiga 24_500 09.03.2018.

    Merzel će kako sada stvari stoje biti proglašena Nevinom kao i Sanader i svi do sada,a dobiti će i ogromnu državnu odštetu za sve štete koje je pretrpjela kao krivo optužena osoba bez ijednoga dokaza.

  • Tajosmb 09.03.2018.

    Milfara- žešča

Komentiraj...
Vidi sve komentare