To je to što me zanima!

Niži dijelovi riva i obala bit će pod morem: Stiže 'krvava' kiša

Vrhunac juga očekuje se u ponedjeljak navečer i u noći na utorak kada se na velikom dijelu mora očekuju valovi preko pet metara.  S jugom stiže i kiša. Idućih dana će pasti preko 100 litara kiše po kvadratnom metru...
Vidi originalni članak

Noć sa srijede na četvrtak donijela je orkanske udare bure podno Velebita, a olujnih udara bilo je uz obalu Dalmacije. U Splitu su najjači udari dosezali 76 km/h, na Resniku 65 km/h, javlja Dalmacija danas. Bura je donijela pad temperature zraka planinskim lokacijama. Tako je na Velikoj Duvjakuši na Dinari noćas izmjereno -2°C, a na Svetom Juri na Biokovu -3°C. Hladna fronta premještala se istočnije od Hrvatske pa jutros na planinama BiH pada snijeg. 

Minimalne jutarnje temperature zraka bile su od 7 ponegdje u Zagori do 14°C ponegdje na obali i otocima. 

Očekuju se valovi od pet metara i obilna kiša

- No, ovakva čistina zraka i vedrina nakon bure posljednja je ovog mjeseca jer već u petak počinje jugo kojem se gotovo ne vidi kraj - navodi Dalmacija danas.  

'OBAVITE SVE DANAS I SUTRA' Vakula upozorio: 'Ono što nam slijedi moglo bi ući u povijest...'

Dodaju kako će jugo osobito problematično biti u nedjelju i ponedjeljak, a vrhunac mu se očekuje u ponedjeljak navečer i u noći na utorak kada se na velikom dijelu mora očekuju valovi preko pet metara.  S jugom stižu i kišni oblaci pa će sljedećih 5 dana lokalno pasti preko 100 litara kiše po kvadratnom metru. 

Ne perite aute jer stiže saharski pijesak

- Osim kiše, stiže novo zatopljenje, od nedjelje vjerojatno i saharski pijesak, a vrhunac koncentracije pijeska u kiši dogodit će se u drugom dijelu ponedjeljka kada bi mogla padati “krvava kiša”, tj. kiša koja je zbog visoke koncentracije saharskog pijeska i prašine crvenkaste boje - navodi Dalmacija danas. 

Ciklonalna plima potopit će rive i niže dijelove obale?

Uz sve to, u ponedjeljak bi dodatan problem mogla donijeti ciklonalna plima stoga će se niži dijelovi riva i obala naći pod morem.

Portal Dalmacija danas navodi kako će nas od utorka do kraja sljedećeg tjedna pratit će nas jugo, lebić i natprosječna toplina, ali će vjetar biti znatno slabiji nego u ponedjeljak.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • lavlje srce 68 26.10.2018.

    Dajte ljudi vjerujte Vakuli ipak je on diplomirani stručnjak.Sa vremenom nije se igrati.

  • najiram 10 26.10.2018.

    božja kaštiga...bog je odlućil izravnati račune za ono kaj so nam zeli pljačkajući nas sa visokim cijenama i naplatom ostalog po astronomski visokim cijenama...tko veli da bog sve ne vidi i sve ne plača...kak bodo samo kmećali dok budu igrali balote...bolje da dižu nasipe od penez kaj su nam pokrali preskupom i lošom kvalitetom....

  • 25.10.2018.

    Ajd, bar ću se naspavati!

Komentiraj...
Vidi sve komentare