To je to što me zanima!

Nizozemski ronilac u teškom stanju: Prebacili ga u komoru

Unesrećeni je Nizozemac je na području Šibenika ronio na 20 metara dubine nakon što je ostao bez kisika. Hitno su ga prebacili u Pulu te je izvan životne opasnosti
Vidi originalni članak

Liječnici pulske barokomore Oxy ni trenutka nisu dvojili nakon što im je u subotu kasno poslijepodne javljeno da iz Šibenika polijeće helikopter s teško ozlijeđenim roniocem te su, iako nisu u pripravnosti, brzo skupili tim i priskočili unesrećenom u pomoć. Riječ je o Nizozemcu koji je ronio na 20 metara dubine kada je ostao bez kisika. 

- Nakon što je ostao bez kisika nakon 20-ak minuta, uspio je nekako izroniti kada mu je naglo pozlilo. Jako je povraćao i nalazi se u teškom neurološkom stanju. Mjehurići dušika su mu ušli u mozak i leđnu moždinu. Za sada znamo da teško može micati nogama, slab je, ali je pri svijesti i izvan životne opasnosti. Iako nismo u pripravnosti ne možemo ostaviti pacjenta na cjedilu jer je vrijeme ulaska unesrećenog u barokomoru jako bitno i svaka minuta za pacijenta je od životne važnosti. Terapija u barokomori traje pet i pol sati - rekao je dr. Mario Franolić iz Oxy-ja. 

Prošloga su mjeseca također izvan svog radnog vremena spasili ronioca koji je helikopterom stigao iz Šibenika, a u proteklih 15 godina rada spasili su živote 310 ronilaca. Nizozemac je ronio u grupi, a kako doznajemo, riječ je o početniku koji je ronio tek nekoliko puta. 

- Hoće li se Nizozemac u potpunosti oporaviti prerano je govoriti - rekao je dr. Franolić.


Idi na 24sata

Komentari 10

  • sparkling 04.06.2011.

    bravo za doktora i cijeli tim

  • sundaygirl 04.06.2011.

    Ma promašili ste poantu !!! TRI PUTA HURA za našeg dobrog i plemenitog dr. Franolića !!!

  • user_80098 04.06.2011.

    očito je tip ronil sam,uvjek se roni u paru,barem su nas tako učili na tečaju,tako da i ako ostaneš bez zraka možeš izroniti bratskim disanjem s drugim roniocem.i ne kužim ko novinarima ipak daje takve informacije,kao ovo za kisik!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare