To je to što me zanima!

Nizozemski zastupnik: Kuran je fašistička knjiga

Nizozemski zastupnik Geert Wilders traži zabranu uporabe Kurana uz tvrdnje da ta "fašistička knjiga" nema mjesta u pravnoj državi
Vidi originalni članak

U otvorenom pismu dnevniku Volkskrant zastupnik tu knjigu uspoređuje s Hitlerovim "Mein Kampfom" navodeći kako je treba zabraniti čak i u džamijama. U pismu je citirao i mišljenje talijanske novinarke Oriane Fallaci koja je umrla 2006. godione, a koja se žestoko protivila islamu i terorizmu. - Allahovi sinovi iz te knjige crpe zlo koje čine sebi i drugima - rekla je jednom Fallaci, a Wilders je to iskoristio kako bi odbacio zamisao o umjerenom islamu. Dodaje kako neke sure iz Kurana nagovaraju na progon kršćana, židova, nevjernika te na silovanje žena. Otvoreno pismo je uputio nakon što je gradski vijećnik Ehsan Jami, utemeljitelj odbora za pomoć protivnicima islama, bio meta napada zbog čega je dobio policijsku zaštitu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Golub 29.03.2008.

    Kao prvo od kud Vama pravo da objavljujete ovakv video materijal. Za svaki teroristički napad optužuje se Islam. Kur\'an strogo zabranjuje samoubojstva kao i ubojstva. Vidi se da je nepismen i neupućen čovjek i napravio ovaj video. Po ovakvom razmišljanju se treba za terorističke napade organizacije Eta optužiti kršćanstvo. We Selam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare